У Кропивницькому працює благодійна майстерня для хлопців

У Кропивницькому працює благодійна майстерня для хлопців

У Кропивницькому працює благодійна майстерня для хлопців. Там безплатно вчать користуватися інструментами й робити поробки з дерева.

Керівник кропивницької майстерні Павло Примак розповів, що заняття відвідують хлопці 7-14 років. Ідея створення благодійної майстерні для хлопців "Мудрий Тесля" належить Віталію Андрійцю з Черкас. Нині в Україні діють 22 такі майстерні.

"Цей рух в Україні існує з 2017 року. Хлопці з Черкас його започаткували, розповсюдили. Мені минулого року мій товариш з Одеси порекомендував звернути увагу на цей рух. Тут займаються з хлопцями, вчать працювати руками і паралельно доносять біблійні цінності . Тобто це не нав’язливо, це не урок, де ми змушуємо щось вчить і ставимо оцінки".

Павло Примак працює на виробництві сільгосптехніки. Тому знає, як працювати інструментом, що можна з цього отримати.

"Хотілося б передавати це хлопцям. Вчимо працювати пилкою, молотком, струбциною, штангенциркулем, викруткою. Робимо з дерева скарбнички, стільчики, катер робили, літак, меч. Багато зробили й багато – в планах".
Майстерня для хлопців "Мудрий тесля", Кропивницький
Заняття в майстерні відбуваються раз на тиждень. Фото: Суспільне Кропивницький

Хлопців у вільний від роботи час навчають семеро наставників. Частину інструментів дали благодійники, частину придбали за власні гроші, розповів керівник.

"Це все на добровільній основі. Один із команди виділив приміщення, виділив гроші на інструмент. Купуємо дошки, розхідний матеріал".

Заняття відбувається раз на тиждень і триває дві години. Адреса майстерні: вулиця Соборна, 22а.

"Минає півроку-рік, і вони розуміють, що десь вони зробили криво, а десь вже краще. Тобто вони покращують свої робочі навички", – розповідає Павло Приймак.

Нині заняття відвідують 19 хлопців. У планах керівника відкрити курси "Господиня" для дівчат.

На початок