У Кропивницькому презентували фотопроєкт "(Не) помітні історії" про переселенців

У Кропивницькому презентували фотопроєкт "(Не) помітні історії" про переселенців

У кропивницькій бібліотеці імені Чижевського презентували фотопроєкт "(Не) помітні історії". Це історії людей у світлинах, які пережили полон, окупацію, зазнали сексуального насильства чи через обстріли російської армії залишити свої домівки.

Фотопроєкт, окрім Кропивницького, презентують у ще у дев’яти містах України, в яких працюють Центри допомоги врятованим: у Харкові, Києві, Полтаві, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Львові, Мукачеві та Чернівцях.

На світлинах — речі, які герої проєкту змогли забрати з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книгу з маріупольської бібліотеки, синьо-жовту стрічку, з якою людина пройшла полон.

Речі героїв показані крізь туман, щоб нагадати, що за цифрами стоять життя людей, яких війна змусила покинути власний дім, розповів координатор Центру допомоги врятованим у Кропивницькому Олександр Кришко.

Фотопроєкт розповідає історії дев’яти людей. Комунікаційниця Центру допомоги врятованим Катерина Каширна сказала, всі імена змінили, керуючись конфіденційністю і безпекою.

Владиславу Онищенко найбільше вразила історія про сумочку. "Є сумочка – більше нічого, ні ключів від квартири, просто якийсь брелочок і одяг, мабуть, той, у якому вони лишили свою домівку, і все".

До кінця року світлини можна переглянути в бібліотеці імені Чижевського. Після – у Прозорому офісі.

На початок