Долучились благодійники з України та з-за кордону. У Кропивницькому зібрали подарунки для онкохворих дітей

Долучились благодійники з України та з-за кордону. У Кропивницькому зібрали подарунки для онкохворих дітей

У Кропивницькому зібрали подарунки для онкохворих дітей. Їхні побажання дізналась місцева жителька Ніна Бурдейна і почала втілювати. Про мрії дітей розповіла друзям, знайомим, підписникам у соцмережах. До акції долучились українці та іноземці.

Зі слів Ніни Бурдейни, на її прохання відгукнулись люди з різних міст України та з-за кордону. Гроші, іграшки та солодощі надіслали з Києва, Миколаєва, Одеси, Кривого Рогу, Італії, Естонії та Франції. Такими акціями підтримують не тільки дітей, а й їхніх батьків.

"Діти замовляли по списку те, що вони хотіли б отримати – це або ляльку, або машинку на пульті. До онко я долучилася декілька років тому, коли моїй дитині поставили неправильний діагноз. Я прожила з цією думкою два тижні. Потім почала розуміти наскільки це тяжко, особливо батькам, коли вони повинні підтримувати дитину, а у них немає своїх сил".

Частину подарунків для дітей зібрали та передали власники одного з кропивницьких магазинів, які долучились до акції. Їх привезли в обласну дитячу лікарню.

П'ятирічна Даніела дев'ять місяців лікувалася від лейкозу, розповідає її мама Ольга Матвійчук.

"Лікування дається важко, але ми йдемо вперед".

Подарунки онкохворим дітям.
Частину подарунків для дітей зібрали та передали власники одного з кропивницьких магазинів. На фото Ніна Бурдейна. Фото: Суспільне Кропивницький

Нині збирають гроші на лікування для 11-річного Андрія Буги. Він перебуває в лікарні майже два роки та потребує хіміотерапії, розповіла директорка благодійного фонду "Янгол життя" Наталія Тарабріна.

“В онкохворих дітей є два вороги – це рак і Росія. Фактично у них дві боротьби. У відділенні дитячої обласної лікарні лікуються діти, батьки яких боронять Україну. Ми все встигаємо та закриваємо їхні потреби".

Каже, завдяки благодійникам всі ліки купують вчасно. Під час акції для онкохворих дітей зібрали 94 тисячі гривень.

На початок