На Тернопільщині розпочалася реєстрація кандидатів на місцеві вибори

На Тернопільщині розпочалася реєстрація кандидатів на місцеві вибори

На Тернопільщині розпочалася реєстрація кандидатів на місцеві вибори
. Суспільне.Волинь

Висунення кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови розпочалось 15 вересня і триватиме до 24 вересня включно. Про це повідомила координаторка спостереження "ОПОРИ" Ольга Галушка.

24 вересня останній день для подання до відповідної ТВК документів для реєстрації кандидатів.

Територіальна виборча комісія має зареєструвати або відмовити у цьому кандидатам не пізніше, ніж на 5-й день з дня прийняття заяви. А передвиборчу агітацію вони можуть проводити лише з наступного дня після реєстрації.

За її словами, 194 партії оголосили Центральній виборчій комісії про свою участь у виборах. Протягом 10 днів вони мають провести конференції.

"Саме на цих конференціях вони озвучують кандидатів, які будуть балотуватися до обласної, міської, районної рад, а також на мерів громад. Окрім того, ще передбачена процедура, коли партії повинні публічно заявляти про проведення такої конференції. Наприклад за 5 днів вони публікують на сайті своєї організації, або центрального органу партії про те що відбудеться така конференція", – каже Галушка.

Галушка розповіла, яка саме кількість братиме участь у певному регіоні, стане відомо, коли ТВК закінчать реєстрацію потенційних кандидатів і будуть оприлюднені відомості:

"Від моменту, коли до ТВК надійшов пакет документів від організацій партій в них є 5 днів для прийняття рішень. Вони приймають рішення про реєстрацію кандидатів або про відмову в реєстрації".

Нагадаємо, на місцевих виборах, які мають відбутися 25 жовтня. Обиратимуть депутатів до міських, селищних і сільських рад, 55 територіальних громад, до трьох районних рад та обласної ради Тернопільської області. На Тернопільщині – 59 територіальних виборчих комісій. Виборців – 819 тисяч 594, розповіла Ольга Галушка.

Що відомо

На початок