У Раді призначили дату проведення місцевих виборів

У Раді призначили дату проведення місцевих виборів

У Раді призначили дату проведення місцевих виборів
. УНІАН

Верховна рада ухвалила проєкт постанови про призначення на 25 жовтня чергових місцевих виборів депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та мера Києва.

За це проголосували 326 народних депутатів.

Згідно з постановою, вибори депутатів Верховної ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областях не призначаються.

Зазначається, що місцеві вибори там відбудуться після звільнення території від окупантів, роззброєння бойовиків та виведення російських військ.

Крім того, Кабмін та Центральна виборча комісія мають розробити заходи та рекомендації відносно проведення виборів у період пандемії COVID-19.

Відповідно до Виборчого кодексу, чергові місцеві вибори проводяться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на попередніх чергових місцевих виборах.

Що відомо

  • Раніше президент Володимир Зеленський попросив зняти з розгляду Верховної ради проєкти постанов про призначення чергових місцевих виборів та про скасування обмежень виплат чиновникам, які нардепи мали розглянути на позачерговому засіданні 13 липня.
  • Голова Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України" Олексій Кошель заявив, що президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної ради проєкт постанови, оскільки він був підготовлений неякісно, у ній було багато суперечливих норм.
  • Прем'єр Денис Шмигаль висловив сподівання, що адаптивний карантин дозволить провести заплановані місцеві вибори.
  • У фракції "Слуга народу" заявляли, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року. Переносити чи скасовувати їх не планують.
  • Центральна виборча комісія затвердила протокол, який надає можливість виборцям змінити виборчу адресу безвідносно до реєстрації місця проживання..

На початок