Байден підпише законопроєкт про державне фінансування, якщо його ухвалить Сенат — CNN

Байден підпише законопроєкт про державне фінансування, якщо його ухвалить Сенат — CNN

Президент Джо Байден
. Президент США Джо Байден підписує законопроект про тимчасове фінансування ввечері 30 вересня 2023 року у Вашингтоні, США. Фото: Х/Джо Байден

Президент США Джо Байден готовий підписати схвалений Палатою представників законопроєкт про державне фінансування, якщо його ухвалить Сенат.

Про це пише CNN з посланням на представника Білого дому.

"Якщо документ ухвалить Сенат, президент підпише цю резолюцію, яка зберігає поточні рівні фінансування та не містить шкідливих політичних факторів", — сказав неназваний чиновник.

Окрім гострої боротьби за державне фінансування, чиновник також закликав республіканців Палати представників відмовитися від "екстремальних, партійних законопроєктів про асигнування" та працювати з демократами над законопроєктами про асигнування на весь рік. Чиновник також закликав Конгрес ухвалити фінансування для Ізраїлю, України та безпеки кордонів.

"Заглядаючи вперед, республіканці Палати представників повинні припинити витрачати час на крайні партійні законопроєкти про асигнування, які порушують двопартійну угоду, за яку проголосували дві третини, і натомість швидко працювати з демократами над законопроєктами про асигнування на цілий рік", — сказав чиновник.

Він додав, що Конгрес також має розглянути нагальні потреби національної безпеки та внутрішні потреби, зокрема — фінансування Ізраїлю, України, безпеку кордонів та інші важливі пріоритети, які мають підтримку обох партій.

14 листопада Палата представників Конгресу США затвердила план продовження фінансування роботи федерального уряду країни без урахування допомоги Ізраїлю та Україні. Документ передбачає продовження фінансування роботи урядових програм та відомств, що займаються питаннями сільського господарства, енергетики, військового будівництва, транспорту та житла, до 19 січня 2024 року.

Що відомо про допомогу від США для України

18 жовтня стало відомо, що Байден планує передати Конгресу пакет військової допомоги Ізраїлю та Україні, а також допомогу країнам Індо-Тихоокеанського регіону, включаючи Тайвань на 106 мільярдів доларів.

Комплексний пакет має на меті залучити широку двопартійну підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАСу 7 жовтня, а також полегшити передачу військової допомоги Україні.

Однак новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що нову військову допомогу для України та Ізраїлю потрібно розглядати окремо, а не одним пакетом як пропонувалось раніше.

2 листопада спікер Палати представників Джонсон заявив, що США об'єднають допомогу Україні та захист кордону з Мексикою.

Пізніше Палата представників США схвалила допомогу Ізраїлю на 14,3 млрд доларів без згадки про Україну. Однак, як стало відомо раніше, президент США Джо Байден накладе вето на бюджетний законопроєкт стосовно допомоги Ізраїлю, в якому не буде коштів для України.

7 листопада демократи у Сенаті Сполучених Штатів заблокували законопроєкт республіканців про допомогу Ізраїлю окремо від України, за який проголосувала Палата представників.

На початок