Робота для переселенців. На Миколаївщині триває процес працевлаштування

Робота для переселенців. На Миколаївщині триває процес працевлаштування

Робота для переселенців. На Миколаївщині триває процес працевлаштування
Директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько, 25 жовтня 2023 року. Фото: Миколаївська ОВА

Миколаївський обласний центр зайнятості працевлаштовує внутрішньо переміщених осіб. Із початку 2023 року станом на 25 жовтня статус безробітного отримали 900 переселенців.

Про це під час брифінгу кореспондентам Суспільного розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

У 2022 році до центру зайнятості найбільше зверталось людей із Херсонської та Запорізької області. Станом на жовтень 2023 року кількість людей з інших регіонів змінюється, каже Дмитро Оборонько.

"Динаміка відстежується таким чином, до нас звернулися з самого початку військових дій понад 2 000 внутрішньо переміщених осіб. Це ті люди, які отримали весь комплекс наших послуг. Якщо казати про тих людей, які отримували статус безробітного, то їх з початку військових дій ми нараховували 1600 осіб", — говорить директор Миколаївського обласного центру зайнятості.

За словами Дмитра Оборонька, працівники центру зайнятості шукають роботу для переселенців, пропонують тимчасову оплачувану зайнятість та підвищення кваліфікації. Програми з працевлаштування ВПО розповсюджуються на роботодавців та громади, аби заохотити брати на роботу людей з таким статусом для підвищення економічної ситуації в області.

"У 2023 році ми пропонуємо більш активно суспільно корисні роботи, це тимчасова зайнятість. Людина має змогу брати участь в суспільно-корисних роботах і за це додатково отримувати фінансування", — розповідає Дмитро Оборонько.

За словами директора обласного центру зайнятості, за допомогою міжнародних партнерів Миколаївщина отримала мобільний центр зайнятості та перша в Україні почала з ним працювати.

"Вчора (24 жовтня — ред.) його презентували. Це пересувний центр, який надає можливість нам для фізичного обслуговування клієнтів в тих громадах, які найбільше постраждали, які найбільш віддалені й в тих громадах, де постраждали наші приміщення. У нас у Снігурівці приміщення немає, воно повністю знищене, постраждало приміщення в Новому Бузі, станом на жовтень у нас приміщення не використовується в Очакові", — говорить директор Миколаївського обласного центру зайнятості.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок