У Мелітополі розшукують 10-річного хлопчика, його забрали "соцслужби" — міський голова Федоров

У Мелітополі розшукують 10-річного хлопчика, його забрали "соцслужби" — міський голова Федоров

Окупанти вивезли з Енергодара 10-річного хлопчика
Іграшковий ведмедик. Фото ілюстративне. Ілюстративне фото: Pexels

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області розшукують 10-річного хлопчика.

Про це сьогодні, 13 листопада, у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Іван Федоров.

За словами посадовця, дитину забрали окупаційні "соцслужби".

"За повідомленнями мешканців, нещодавно в Енергодарі помер дідусь, який опікувався маленьким Вадимом. Після цього окупанти відвезли дитину до Мелітополя. Родичі, які залишились у хлопчика, стукають в усі двері, проте безрезультатно. Інформацію про нього окупаційні органи не надають", — наголосив Іван Федоров.

Що відомо про викрадення Росією українських дітей

Уповноважена президента з прав дитини Дар'я Герасимчук раніше інформувала, що станом на кінець березня українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей вивезених з ТОТ до Росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

5 квітня 49 країн світу у спільній заяві засудили РФ за організацію засідання Радбезу стосовно нібито правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій. Велика Британія заблокувала трансляцію виступу російської уповноваженої з прав дітей Львової-Бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії в Гаазі.

В Офісі генпрокурора вказали, що єдиного прозорого алгоритму чи механізму, який дає можливість повертати депортованих до Росії українських дітей, на сьогодні немає.

17 березня МКС видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок