На Кіровоградщині облаштували трасу для чемпіонатів України з гонок на багі

На Кіровоградщині облаштували трасу для чемпіонатів України з гонок на багі

На Кіровоградщині облаштували трасу для чемпіонатів України з гонок на багі
. Траса для чемпіонатів України з гонок на багі. Фото: Суспільне Кропивницький

У місті Знам'янка Кіровоградської області облаштували трасу для чемпіонатів України з гонок на багі. Це – різновид квадроциклів високої прохідності. Протяжність траси – майже шість з половиною кілометрів, розповів Суспільному ініціатор її створення Руслан Яремчук.

Трасу для проведення чемпіонатів України облаштували на околиці Знам’янки. Тут можуть змагатися спортсмени на багі – різновидах квадроциклів високої прохідності з відкритими колесами для їзди по бездоріжжю. Передусім, подбали про безпеку учасників та глядачів, говорить ініціатор створення траси, колишній учасник чемпіонатів, а нині суддя Руслан Яремчук.

"Ми влаштовуємо чемпіонати України, а не просто змагання місцевого рівня, тому орієнтуємося на європейські норми безпеки та регламенти. Всі учасники перед тим, як виїхати на змагання, проходять обов’язкові технічні перевірки на наявність вогнегасників, ременів безпеки, захисних сіток".

Протяжність траси – шість кілометрів 400 метрів. На ній можна розвинути швидкість 138 кілометрів на годину.

"Навесні ми вирішили, що таки будемо проводити тут етап чемпіонату України з гонок на багі. Поїздили з місцевою владою та знайшли локацію, яка нам підійшла. Це потрібно для того, щоб трек був цікавий, щоб піднімати свій рівень і вмінь, і знань, і розуму, тому що розум у даному виді спорту теж дуже потрібен".

Говорить, облаштовували трасу гонщики з Кіровоградщини, які виступають на чемпіонатах України. Техніку для робіт безплатно надали місцеві підприємці. Гроші з місцевого бюджету не витрачали, виділили ділянку землі для облаштування траси, сказав міський голова Знам’янки Володимир Сокирко.

"Ми коли обстежили, вирішили прокласти трасу саме у цьому місці. І власне не те, щоб прокласти, бо вона пролягає місцевими дорогами. Єдине, що спортсмени за свої гроші трішки їх розчистили. Це стало бонусом і для місцевих жителів, бо дорога стала більш проїзною".

За словами Руслана Яремчука, етап чемпіонату України з гонок на багі планують влаштувати на цій трасі навесні.

На початок