Миколаївські школярі розпочнуть навчальний рік онлайн: терміни освітнього процесу

Миколаївські школярі розпочнуть навчальний рік онлайн: терміни освітнього процесу

Миколаївські школярі з першого вересня 2023 року розпочнуть навчання в дистанційному форматі. Навчальний рік планують завершити 31 травня 2024 року. На освітній процес та повернення до очного навчання вливатиме безпекова ситуація.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко.

Коли ми вийдемо на очне навчання залежить від того, коли від нас віддалиться лінія фронту.

За словами Ганни Личко, відповідно до постанови Кабінету міністрів навчальний рік необхідно завершити до 28 червня 2024 року. У миколаївських школах останній дзвоник попередньо запланований на 31 травня 2024 року.

"Але це абсолютно не означає те, що наші діти навчатимуться до 28 червня. 28 червня — це саме той кінцевий термін для завершення освітнього процесу. Загалом регламентуємо нашим 175 робочими днями й саме ось ці 175 навчальних днів, за попередніми рахунками, ми повинні завершити 31 травня 2024 року. Останній дзвоник 31 травня 2024 року, знову ж таки це попередньо", — говорить Ганна Личко.

Перший семестр, зі слів начальниці управління освіти, планують завершити 29 грудня 2023 року.

"Ось така структура навчального року, але, наголошую ще раз на те, що з огляду на особливості проходження взагалі нашого життєвого процесу можуть вносити зміни до структури навчального року. Отже, ми розпочинаємо онлайн, проте поряд з тим зазначене рішення виконавчого комітету передбачає, що з огляду на безпеку та наявність найпростіших укриттів, якщо у нас буде дозвіл військових адміністрацій, ми можемо розпочати очний процес", — каже Личко.

Що відомо про готовність закладів освіти до навчального року на Миколаївщині

  • На Миколаївщині можуть зробити два види навчання. Станом на 29 серпня на рівні Міністерства освіти розглядали перелік закладів, де навчатимуться суто дистанційно, очно або за змішаною формою.
  • Станом на 22 серпня на Миколаївщині 75 навчальних закладів на сто відсотків відповідають безпековій ситуації й готові приймати учнів офлайн. Проте рішення ухвалюватимуть представники місцевої влади.
  • У школах Миколаєва з початку навчального року в межах програми "Ментальне здоров’я" діятимуть тренінги. Вони мають допомогти дітям адаптуватися до навчання.
  • У 2023 році для навчальних закладів Миколаївщини закупили 20 автобусів. Сума загальної вартості склала 59,7 мільйона гривень.
  • У Миколаївській області станом на 21 липня Віталій Кім повідомляв, що з початку нового навчального року у вересні 2023 року 125 навчальних закладів працюватимуть офлайн. У школах та дитячих садках облаштовують укриття.
  • На Миколаївщині заклади освіти станом на червень 2023 року отримали 102 мільйони гривень державної субвенції на будівництво бомбосховищ. Проте обласний центр не братиме участь у субвенції через вимоги співфінансування та терміни організації капремонту.
  • Також начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко розповідала, що у Миколаєві з першого вересня 2023 року в очному форматі планують працювати від 10 до 13 шкіл. Решту закладів запустять після завершення ремонту укриттів. Також до вересня відновляють роботу ще сім дитсадків. Решта запрацює до кінця 2023 року.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок