Миколаївські заклади освіти не отримають державні гроші на облаштування бомбосховищ – начальниця управління освіти

Миколаївські заклади освіти не отримають державні гроші на облаштування бомбосховищ – начальниця управління освіти

Миколаївські заклади освіти не отримають державні гроші на облаштування бомбосховищ – начальниця управління освіти
Начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко під час брифінгу, 7 червня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

На Миколаївщині заклади освіти станом на червень 2023 року отримали 102 мільйони гривень державної субвенції на будівництво бомбосховищ. Проте обласний центр не братиме участь у субвенції через вимоги співфінансування та терміни організації капремонту.

Про це під час брифінгу 7-го червня розповіла начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко.

Зі слів посадовиці, з місцевого бюджету виділили понад 50 мільйонів гривень на ремонт захисних укриттів та на протипожежні заходи — понад 24 мільйони

“У зв'язку з тим, що воєнний стан в Україні, то відповідно змінені вимоги й до організації роботи всієї системи освіти. Заклади дошкільної освіти та школи, не зможуть працювати без наявності захисних укриттів”, — зазначила Ганна Личко.

Миколаївські заклади освіти не отримають державні кошти на облаштування бомбосховищ – начальниця управління освіти
Брифінг начальниці управління освіти Ганни Личко, 7 червня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

За словами Ганни Личко, управління капітального будівництва міської ради планує ремонтувати захисні споруди в шести закладах освіти. Крім того, департамент енергетики надає допомогу у відновленні будівель закладів освіти.

“На сьогодні (станом на 7 червня — ред.) вже оголошено частину тендерів, уже є деякі договори. Ведуться будівельні роботи з облаштування споруд цивільного захисту у 22 закладах освіти. Триває тендерна процедура та планується укладення договорів на ремонт захисних споруд у закладах. Це в трьох дитячих садочках, в 11 школах і в одному позашкільному навчальному закладі”, — сказала начальниця управління освіти Миколаївської міської ради.

Начальниця управління освіти Миколаївської міської ради зазначила, що найгірша ситуація з підвальними приміщеннями у дитячих садочках Інгульського району.

За її словами, 38 підвальних приміщеннях шкіл можливо зробити укриття.

“За відповідності певних вимог і розглядаються різні шляхи організації освітнього процесу. У 27 закладах освіти відновили електропостачання, у двох — частково відремонтовано систему централізованого опалення. В одному закладі виконано підсилення стін, стіни — у двох закладах та частковий ремонт фасаду у двох дошкільних закладах", — говорить Личко.

Що відомо про навчальний процес в Миколаєві

  • Станом на 8 червня в Миколаєві функціонує чотири заклади дошкільної освіти, 68 закладів загальної середньої освіти, сім закладів позашкільної освіти, чотири інклюзивно ресурсні центри та ще ряд наших установ.
  • У Миколаєві відновлюватимуть ще 54 заклади освіти не тільки за гроші місцевого бюджету, а й за кошти донорів — ЮНІСЕФ, savED, The Children's ПРООН, Фонд Уоррена Баффета і ряд інших.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок