На Миколаївщині закупили шкільні автобуси на понад 59 мільйонів

На Миколаївщині закупили шкільні автобуси на понад 59 мільйонів

У 2023 році для навчальних закладів Миколаївщини закупили 20 автобусів. Сума загальної вартості склала 59,7 мільйона гривень.

Про це під час брифінгу розповіла директорка департаменту освіти й науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

За словами Алли Веліховської, в основному всі заклади були на 2022 рік забезпечені, але в перші дні війни мобілізували нові автобуси. У 2023 році для 13 територіальних громад закупили 16 автобусів, адже були громади, які закуповували по два автобуси. І чотири для закладів освіти обласного підпорядкування.

"23,7 мільйона гривень, якщо бути правильним, це була субвенція з державного бюджету на придбання автобусів у 2023 році, тобто в цьому році. 25,6 мільйона – це бюджет територіальних громад. Я нагадую 50 на 50. І 10,4 мільйона гривень – це обласний бюджет. Тобто загальна сума закупівлі автобусів – 59,7 мільйона гривень", — розповіла Алла Веліховська.

На Миколаївщині закупили шкільні автобуси
Закуплені шкільні автобуси, 1 серпня 2023 року. Фото: Миколаївська ОВА

Зі слів директорки департаменту освіти й науки ОВА, території, які перебували під окупацією або на лінії вогню, не входять до переліку тих закладів, де можна закуповувати автобуси.

"На сьогодні ви знаєте, що є громади, які перебувають під постійними обстрілами. За власний кошт вони можуть закуповувати, але використовувати державну субвенцію не можна", — говорить Алла Веліховська.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок