У миколаївських закладах освіти запровадять тренінги з відновлення ментального здоров’я

У миколаївських закладах освіти запровадять тренінги з відновлення ментального здоров’я

У миколаївських закладах освіти запровадять тренінги з відновлення ментального здоров’я
Ілюстративне. Фото: Getti Images

У школах Миколаєва з початку навчального року в межах програми "Ментальне здоров’я" діятимуть тренінги. Вони мають допомогти дітям адаптуватися до навчання.

Про це під час брифінгу кореспондентам Суспільного розповіла начальниця Департаменту освіти й науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська.

За словами Алли Веліховської, через повномасштабну війну діти у моральному плані постраждали більше за дорослих.

"Кожен із нас постраждав за час війни. Ми не всі це розуміємо. Дітей простежується часом певні проблеми, які починають виникати. Це погіршення зору, зниження імунітету, погіршення пам'яті може бути, заїкання і ряд інших причин. Тому перше, з чого ми починаємо цей навчальний рік, це з проведення серії тренінгів у кожному абсолютно навчальному закладі, які будуть працювати дистанційно, у змішаному форматі та очно саме для того, щоб діти могли повернутися до навчання", — говорить начальниця Департаменту освіти й науки.

За період пандемії COVID-19 та період війни у дітей та дорослих знизився рівень соціалізації, розповідає Алла Веліховська.

"У першу чергу проводимо відповідні тренінги для учителів, адже у всіх вчителів така ж сама десоціалізація відбувалася. Вони так само не торкалися дітей настільки близько, як то кажуть. Це ті, хто буде виходити після дистанційного, наприклад, на очне навчання", — розказує начальниця департаменту освіти й науки Миколаївської ОВА.

Також, каже Алла Веліховська, у закладах освіти організовуватимуть тренінги з техніки безпеки.

"Тренінги з техніки безпеки й навчання відбудуться обов'язково у кожному закладі для того, щоби швидко реагувати на тривоги, щоби кожна дитина не боялася, а розуміла, що це загальний процес. Що треба швидко реагувати на це; те, що треба мати відповідний тривожний кейс, де буде покладено печиво для дитини, ліки, якщо це потрібно дитині, вода. Щоб дитина могла перебути цей час зі своїми викладачами у безпечному приміщенні, перечекати тривогу і спокійно починати навчання", — каже начальниця Департаменту освіти й науки.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок