Понад 200 міжнародних рейсів: в аеропорту Харкова підрахували пасажирів за липень

Понад 200 міжнародних рейсів: в аеропорту Харкова підрахували пасажирів за липень

Понад 200 міжнародних рейсів: в аеропорту Харкова підрахували пасажирів за липень
. Facebook / Kharkiv Airport

Протягом липня літаками з Харкова подорожували 54 тисячі людей, це 407 вильотів. Цього ж місяця торік клієнтів було майже у два з половиною рази більше – 131 тисяча пасажирів.

Всередині країни у липні 2020 року літав кожен сьомий – понад вісім тисяч людей або 189 вильотів. Ще майже 46 тисяч пасажирів обрали міжнародні рейси. Це 218 літаків, йдеться у звіті на сайті аеропорту "Харків".

Липень став другим місяцем роботи аеропорту після відновлення в Україні авіаперельотів. Подорожувати літаками заборонили у березні, через пандемію коронавірусу та оголошення загальнодержавного карантину. Перший борт після пом’якшення обмежень вилетів з Харкова 16 червня, за наступні два тижні послугами аеропорту скористалися трохи більше півтори тисячі людей.

Від початку року у статистиці вильотів значяться 1672 рейси, якими подорожували 324 тисячі валсників авіаквитків. Показники харківського аеропорту за сім місяців 2019 року були вдвічі більшими: на 3 тисячі літаків – 683 тисячі пасажирів.

Що відомо:

  • Коронавірус на Харківщині діагностували вже у понад 4660 людей. 142 пацієнта від початку карантину померли, під наглядом лікарів та на самоізоляції 8 серпня залишалися 2089 інфікованих.
  • У перший тиждень серпня захворюваність на COVID в Харківській області зросла у понад 2 рази: з 13 до 31 хворого на 100 тис населення. Такі показники головна санлікарка регіону Любов Махота називає "сплеском". Вона пов'язує це зі збільшенням кількості тестувань, небажанням людей носити маски у громадських місцях та закордонними подорожами. "Ви бачите, транспорт як працює у нас. Також збільшилися міграційні процеси: виїзд за межі області, країни", – пояснює Махота.
  • З 18 липня у харківському аеропорту можна зробити ПЛР-тест для виявлення COVID-19. Цю послугу ввели для пасажирів, які прилітають з країн із високим рівнем поширення вірусу і не хочуть витрачати час на самоізоляцію. За два тижні приватна лабораторія протестувала 300 пасажирів, близько десяти досліджень підтвердили інфікування коронавірусом.

На початок