Попрощались з двома військовими з Кропивницького. Один розміновував Запоріжжя, другий воював на Донеччині

Попрощались з двома військовими з Кропивницького. Один розміновував Запоріжжя, другий воював на Донеччині

Попрощались з двома військовими з Кропивницького. Один розміновував Запоріжжя, другий воював на Донеччині
Ліворуч на фото — Дмитро Шульгін, праворуч — Олександр Біндіч . Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанин Дмитро Шульгін помер після поранення, яке отримав під час виконання завдання з розмінування місцевості. Це сталось у Запорізькій області. Кропивничанин Олександр Біндіч був навідником десантно-штурмового відділення. Загинув в районі Костянтинівки Донецької області. Цю інформацію надала Суспільному начальниця управління культури Анна Назарець.

Дмитро Шульгін після закінчення школи навчався в кропивницькому коледжі механізації сільського господарства, розповіла родичка бійця Ірина Пендюр. Вищу освіту здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті. Працював на заводі слюсарем-сантехніком.

За словами Ірини Пендюр, мобілізували Дмитра Шульгіна торік у грудні. Проходив навчання в Україні й за кордоном: "І в Німеччину його відправляли – навчався, і на Кіпрі він був, завжди займав там передові місця на їхніх змаганнях військових. Він працював сапером".

27 червня під час розмінування місцевості біля села Роботине Запорізької області Дмитро Шульгін потрапив під артилерійський обстріл. Цю інформацію надала начальниця управління культури Анна Назарець. З важкими пораненнями був доставлений до Запорізької обласної лікарні. Отримані травми виявилися несумісними з життям. 3 липня 2023 року Дмитра Шульгіна не стало.

Солдату Дмитрові Шульгіну було 35 років.

Олександр Біндіч народився в Кропивницькому, навчався в 19-й школі, потім у технікумі механізації сільського господарства, розповів його одногрупник Віктор Стерпул: "У 1994 році ми вступили до технікуму за напрямом "Технік-механік" і навчалися до 1999 року".

Олександр Біндіч працював у тепловому господарстві міста, розповіла начальниця управління культури Кропивницької міськради Анна Назарець. З 2014 року служив у лавах Збройних сил за контрактом. Був учасником Антитерористичної операції - Операції об’єднаних сил. З початку повномасштабного російського вторгнення служив навідником десантно-штурмового відділення, сказала Анна Назарець.

За її словами, сержантові Олександрові Біндічу було 42 роки. Загинув 30 червня 2023 року біля міста Костянтинівка Донецької області.

З бійцями попрощались на Далекосхідному кладовищі.

На початок