“Сподіваюсь, що кілька наступних будемо гасити в Криму”: Смілянський про плани “Укрпошти” щодо нових тематичних марок

“Сподіваюсь, що кілька наступних будемо гасити в Криму”: Смілянський про плани “Укрпошти” щодо нових тематичних марок

“Сподіваюсь, що кілька наступних будемо гасити в Криму”: Смілянський про плани “Укрпошти” щодо нових тематичних марок
. Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, фото: Суспільне Суми

Відсьогодні по всій території України у продажу доступні марки "Гвардія наступу", що вийшли тиражем 235 тисяч екземплярів. Наступними "Укрпошта" планує випустити марки, присвячені ГУР та СБУ.

Про це сказав генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Було дуже символічно, що ми погасили з нашими хлопцями та дівчатами з Нацполіції, прикордонниками і Нацгвардії поставили штемпель Севастополя і Криму. Тому, сподіваюся, що кілька наступних марок ми вже будемо гасити на локації саме там”, — сказав Смілянський.

Він зазначив, що марка з бійцями Нацгвардії була першою, яку випускали без благодійного номіналу. Ціну встановили на рівні 23 гривень. Додатково випустили листівки і конверти.

“Але коли люди купують онлайн, вони роблять донати.. І ми сказали, що кошти, зібрані на цій марці, підуть на допомогу саме бригадам, які входять у Гварію наступу. В цій серії ще буде марка, присвячена ГУР і СБУ. Це дві окремі марки”, — уточнив гендиректор компанії.

Щодо тарифів, Смілянський заявив, що до кінця першого півріччя вони точно не зміняться.

Також генеральний директор “Укрпошти” анонсував, що зовсім скоро одна з цих марок з’явиться на муралі, але де саме, поки не розголошується.

Що відомо про тематичні марки "Укрпошти"

12 квітня 2022 року "Укрпошта" ввела в обіг марку, на якій зображені український воїн та російський військовий корабель. Марка відсилає до фрази "Русскій воєнний корабль, іді н***й". Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися.

23 травня 2022 року "Укрпошта" почала продаж нової марки зі знищеним російським крейсером "Москва". На ній додали слово "DONE", яке означає потоплення російського крейсера "Москва".

28 червня 2022 року "Укрпошта" ввела в обіг марку "Українська мрія", а 28 липня — четверту поштову марку за період дії воєнного стану "Доброго вечора, ми з України".

"Укрпошта" запустила марку "Вільні, Незламні, Непереможні", присвячену Дню Незалежності України та шостому місяцю від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави.

14 жовтня 2022 року до Дня захисників і захисниць України "Укрпошта" запустила у продаж марки нової серії "Слава Збройним Силам України!". Кожна із 6 поштових марок відображає окремий рід українських військ. Тираж складає 1 мільйон примірників.

4 листопада 2022 року "Укрпошта" випустила нову марку "Кримський міст на біс!".

6 грудня 2022 року "Укрпошта" ввела в обіг нові поштові марки "Зброя Перемоги".

24 березня 2023 року "Укрпошта" анонсувала нові поштові марки "Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель". Випуск присвячений річниці звільнення Київщини. У блоці є конверт, на якому зібрані перші шпальти світових газет рік тому. А на конверті "Перший день" зображена схема наступу російських військ на Київ зі сторони цих міст.

На початок