"Слава Збройним Силам України!": Укрпошта запускає у продаж марки до Дня захисників та захисниць

"Слава Збройним Силам України!": Укрпошта запускає у продаж марки до Дня захисників та захисниць

"Слава Збройним Силам України!": Укрпошта запускає у продаж марки до Дня захисників та захисниць
. Фото: Суспільне

14 жовтня до Дня захисників і захисниць України Укрпошта запустить у продаж марки нової серії "Слава Збройним Силам України!". Кожна із 6 поштових марок відображає окремий рід українських військ. Тираж складає 1 мільйон примірників. Про це повідомляє генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"На честь Дня захисників і захисниць України, ми випускаємо перші марки в новій серії "Збройні Сили України”: Сухопутні війська, ВМС, ТРО, ССО, Десантно - Штурмові ну і, звісно, віддамо честь "Привиду Києва" — Повітряним Силам ЗСУ",— йдеться у повідомленні.

Марки до Дня захисника
Фото: Igor Smelyansky/Telegram

Марковий аркуш "Слава Збройним Силам України!" складається з 6 поштових марок з ілюстраціями військовослужбовців, кожна з яких відображає окремий вид збройних сил та окремий рід українських військ. Крім марок також випущено 6 конвертів з емблемами військ, 6 карток та конверт "Перший день".

Тираж маркового аркуша – 1 мільйон примірників. Частина зібраних коштів від продажу буде спрямована на допомогу Збройним Силам України.

З метою безпеки деталі запуску поки не розголошуються.

Всі марки, листівки та конверти можна буде придбати онлайн та у відділеннях Укрпошти. Спецпогашення марок серії "Слава ЗСУ!" відбуватиметься 14-15 жовтня у всіх філіях Укрпошти. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя та Херсонської області працюватимуть на столичному Головпоштамті.

Зараз в "Укрпошті" вже працюють над створенням нових марок.

"В наступних випусках будуть й ГУР, зв’язківці, медики та інші",— каже Смілянський.

Що відомо

  • 12 квітня Укрпошта ввела в обіг марку, на які зображений український військовий та російський корабель. Марка відсилає до фрази "Русскій воєнний корабль, іді н***й". Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися.
  • 22 квітня "Укрпошта" анонсувала нову поштову марку з "російським кораблем". На новій марці додадали слово "DONE", що є відсиланням до потопленого російського крейсера "Москва".
  • 23 травня "Укрпошта" почала продаж нової марки зі знищеним російським крейсером "Москва".
  • 28 червня Укрпошта ввела в обіг марку "Українська мрія".
  • 9 червня Укрпошта відкрила голосування за ескіз для нової поштової марки "Доброго вечора, ми з України!". 15 червня оголосили переможця. Ним став ескіз під номером 4 – ілюстрація, на якій зображено трактор, що тягне російський танк. 28 липня, "Укрпошта" ввела в обіг четверту поштову марку за період дії воєнного стану "Доброго вечора, ми з України".
  • "Укрпошта" запустила марку "Вільні, Незламні, Непереможні", присвячену Дню Незалежності України та шостому місяцю від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави.

Читайте також

"Укрпошта" відкрила передзамовлення на марку "Кримський міст на біс!"

Поштовий блок "Сад божественних пісень", присвячений 300-річчю від дня народження Сковороди. Де відбулося спецпогашення

На початок