ДПА можна складати за бажанням. Опубліковано закон

ДПА можна складати за бажанням. Опубліковано закон

ДПА можна складати за бажанням. Опубліковано закон
. Ілюстративне фото

Законопроєкт, який дозволяє випускникам складати Державну підсумкову атестацію за бажанням, набуває чинності з 24 червня.

"Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019-2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", — йдеться в тексті законопроєкту, який опублікували в урядовій газеті "Голос України" 23 червня.

ДПА можна складати за бажанням. Опубліковано закон
Опублікований законопроєкт.

Законопроєкт має на меті мінімізувати ризики захворювання на коронавірус серед випускників. Також передбачається зміна тривалості навчального року і надання учням, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінки їх результатів навчання — шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також: "Скасування ДПА: у Міносвіти пояснили, як тепер видаватимуть шкільні атестати"

Що відомо

  • 17 червня у парламенті зареєстрували невідкладний законопроєкт президента Зеленського, згідно з яким випускники шкіл зможуть самі обирати, чи проходити їм зовнішнє незалежне оцінювання під час карантину.
  • Наступного дня Рада ухвалила законопроєкт щодо проходження Державної підсумкової атестації за бажанням випускників. Учням дозволяється пройти цю атестацію у формі ЗНО, тобто від обов'язкового проходження ДПА окремо вони звільняються.
На початок