У Миколаївських ЦНАПах відновили послугу реєстрації/зняття із зареєстрованого місця проживання

У Миколаївських ЦНАПах відновили послугу реєстрації/зняття із зареєстрованого місця проживання

У Миколаївських ЦНАПах відновили послугу реєстрації/зняття із зареєстрованого місця проживання
. Ілюстративне фото: УНІАН

З першого березня у Миколаївських центрах з надання адміністративних послуг розпочато запис в електронну чергу для отримання послуги з реєстрації чи зняття з зареєстрованого місця проживання. Ця послуга була не доступна близько року.

Про це повідомив директор департаменту з надання адмінпослуг Владислав Бєлан.

За словами директора департаменту, щоб записатися, необхідно залишити заявку на сайті міськради. Обрати там необхідну послугу, день та час. Проте станом на 11:00 сторінка не працює.

Також запис доступний у приміщеннях ЦНАПів за адресами:

  • проспект Богоявленський, 314 (приміщення адміністрації Корабельного району);
  • проспект Богоявленський, 1 (приміщення адміністрації Інгульського району).

Зареєструвати за місцем проживання чи зняти з реєстрації людину у Миколаєві не було можливості з початку повномасштабного вторгнення, тому що не працювали реєстри. Це ускладнювало роботу Миколаївського центру соціальної реінтеграції бездомних осіб. За словами соціальної працівниці центру Тетяни Харченко, аби безхатьки отримали необхідні соціальні послуги та допомогу, до повномасштабної війни їх реєстрували в установі.

"Після реєстрації вони мають можливість отримати якісь виплати, ті, що в нас зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, вони мають можливість отримати якісь гроші, коли паспорт отримають. Ті, що мають паспорт, але не ВПО також можуть отримати допомогу від держави. Все у нас починається з реєстрації. Є реєстрація — є подальша робота з документами", — говорить Тетяна Харченко.

У Миколаївських ЦНАПах відновили послугу реєстрації/зняття реєстрації з місця проживання
Мешканці Центру реінтеграції бездомних. Фото: Тетяна Харченко

Станом на 1 березня у центрі реінтеграції перебувають 35 людей. З них десять мають статус ВПО. Одну людину вже зареєстрували за місцем проживання.

"Хлопець, учасник бойових дій, з пораненням. Для подальшого офрмлення документів йому потрібна реєстрація, а реєстрацію в себе, де він проживає, зробити не може, так як власник житла за кордоном. Хлопцю ми допомогли", — розповіла соціальна працівниця.

Що відомо

  • За словами Тетяни Харченко, через бойові дії кількість бездомних збільшилася. Протягом 2021 року до Центру звернулися 1070 людей, за 2022 рік таких звернень було 1349.
  • У Миколаєві станом на 1 березня працюють два відділення департаменту з надання адміністративних послуг. З 8 лютого тут розпочато запис на оформлення ID-картки чи закордонного паспорта. З лютого 2022 року ці послуги були недоступні.
  • З 8 по 28 лютого 2023 року на оформлення на оформлення паспорта громадянина України та паспорту для виїзду за кордон записалися 135 людей.
  • Департамент надає близько 150 послуг. Найчастіше люди звертаються за оформленням паспортів, реєстрацією фізичних та юридичних осіб, реєстрацією нерухомості.

Читайте також

У Миколаєві СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Росії

Колабораційна діяльність. Миколаївська прокуратура повідомила про підозру жителю Нової Каховки

Російські війська п'ять разів обстрілювали Миколаївщину

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок