Миколаївський ДНАП відновив роботу з оформлення паспортів. Яким був 2022 рік для закладу

Миколаївський ДНАП відновив роботу з оформлення паспортів. Яким був 2022 рік для закладу

Миколаївський ДНАП відновив роботу з оформлення паспортів. Яким був 2022 рік для закладу
. Ілюстративне фото: УНІАН

У Миколаєві станом на сьоме лютого працюють два відділення Департаменту з надання адміністративних послуг. З восьмого лютого в них можна буде записатися на оформлення ID-картки чи закордонного паспорта. Функція була недоступна миколаївцям з лютого 2022 року.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник Департаменту з надання адміністративних послуг Владислав Бєлан.

З лютого 2022 року на Миколаївщині був заблокований реєстр для оформлення документів.

"Десь до травня-червня не працював жодний реєстр: ані Єдиний державний реєстр з реєстрації юридичних і фізичних осіб, ані реєстр нерухомості, нічого не працювало", —говорить керівник департаменту з надання адміністративних послуг.

Як альтернатива, щоб зробити закордонний паспорт чи ID-картку, людям пропонували звертатися до одеського ЦНАПу.

"Альтернативу ми самі собі вигадали за допомогою одеських колег. Вони нам з цим допомогли, і ми записували в чергу до одеського ЦНАПу. В Одесі була окрема черга для миколаївців, ми вели запис. Люди зверталися до нас, ми їх записували в цю окрему чергу і вони вже на свій час, на свою дату, їхали до Одеси. Попит був великий", — розповів Владислав Бєлан.

Департамент з надання адміністративних послуг майже не припиняв своєї роботи з початку повномасштабного вторгнення. У березня 2022 року робота велася онлайн, а вже у квітні відновили діяльність офлайн. Час від часу співробітникам доводилося сидіти у підвалах.

"Ми почали працювати наприкінці квітня, коли в нас не працював жодний державний реєстр взагалі у Миколаєві. Всі вони були заблоковані, відбувалися бомбардування міста, ми знаходилися на робочих місцях, спускаючись до підвалу, перечікували, потім підійматися нагору і продовжували приймати людей", — пригадує керівник департаменту.

Поступово реєстри почали відкриватися, співробітники департаменту поверталися з простою. Станом на сьоме лютого відновили майже всі послуги, які надавалися до повномасштабної війни.

"Залишився у нас єдиний реєстр — це реєстр тергромади для реєстрації місця проживання, який ми плануємо відкрити, якщо не наприкінці цього тижня (до 12 лютого — ред.), то на початку наступного (до 15 лютого — ред.)", — розповів Бєлан.

Департамент надає близько 150 послуг. Найчастіше люди звертаються за оформленням паспортів, реєстрацією фізичних та юридичних осіб, реєстрацією нерухомості.

"Зараз дуже великий попит на ці адміністративні послуги, тому що в Херсоні поки що не працює ця послуга, а дуже багато призначень відбувається, тому і херсонці зі своїми призначеннями звертаються до Миколаєва", — говорить чоловік.

У Миколаєві три Центри з надання адміністративних послуг. З них працюють два: на проспекті Богоявленському, 1 та проспекті Богоявленському, 314. Центр на вулиці Адміральській станом на сьоме лютого не працює.

Читайте також

Збут боєприпасів. На Миколаївщині затримали жителя Первомайська

У Миколаєві облаштували нову точку видачі очищеної води

Для жителів 11 сіл Миколаївщини волонтери привезли гуманітарну допомогу

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок