"Такі люди, можливо, відпрацьовують російські гроші". Дмитро Підручний відреагував на слова Мартена Фуркада щодо росіян

"Такі люди, можливо, відпрацьовують російські гроші". Дмитро Підручний відреагував на слова Мартена Фуркада щодо росіян

Ексклюзивно
"Такі люди, можливо, відпрацьовують російські гроші". Дмитро Підручний відреагував на слова Мартена Фуркада щодо росіян
. Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар українського біатлоніста для Суспільне Спорт.

Головний старт біатлонного сезону 2023 року - чемпіонат світу - проходить без біатлоністів з Росії та Білорусі. Ще у лютому 2022 року Міжнародний союз біатлоністів відсторонив від змагань атлетів з цих країн через повномасшабне вторгнення в Україну. З того часу ні росіяни, ні білоруси не виступають на міжнародних біатлонних стартах.

Однак у січні 2023 року МОК опублікував заяву, у якій висловив намір повернути росіян та білорусів до змагань у нейтральному статусі. Томас Бах, президент МОК, вважає, що відсторонення атлетів з Росії та Білорусі лише за їх національність - це дискримінація. А роль МОК - "об'єднувати людей".

Читайте більше: "Історія покаже, хто зробив більше для миру". Ексклюзивне інтерв'ю президента МОК про план повернути росіян й дискусії з українцями

Більшість зірок біатлону підтримує рішення про відсторонення Росії. Запитання на цю тему кореспонденти Суспільне Спорт ставили титулованим атлетам на чемпіонаті світу. Дивіться відповіді Себастьяна Самуельссона, Йоганнеса Бьо, Ельвіри Еберг, Інгрід Тандреволл, Маркети Давідової та Штурли Легрейда у нашому відео.

Водночас, Мартен Фуркад, один з найвідоміших та найтитулованіших біатлоністів сучасності, висловив думку про готовність повернути росіян до змагань. Його позицію розкритикував Йоганнес Бьо.

Читайте більше: "Як ми можемо вітати світ без атлетів РФ?" Фуркад підтримав повернення росіян до спорту. Йому відповів Йоганнес Бьо

Мартен Фуркад, зокрема, сказав, що повністю підтримує Україну, але має захищати атлетів з Росії та Білорусі.

""Як спортсмен та представник [атлетів] я вірю, що ми маємо розглянути дозвіл російським та білоруським спортсменам повернутися до змагань. Це головний меседж. Мене обрали до МОК захищати спортсменів. І я почуваюся, ніби певною мірою їх не захищаю. Звісно, вони - росіяни та білоруси, але також і спортсмени. Я гадаю, що їх варто захищати за цим принципом", - заявив Мартен.

Суспільне Спорт в Обергофі запитало думку Дмитра Підручного - капітана збірної України з біатлону - про цю заяву Мартена Фуркада.

"Думаю, що такі люди як він, можливо, відпрацьовують російські гроші", - сказав Дмитро в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт.

Також Дмитро Підручний заявив, що бойкотуватиме старти, якщо туди допустять атлетів з Росії та Білорусі.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону в Україні. Дивіться усі гонки наживо тут.
На початок