Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Маємо хорошу чоловічу команду". Юрай Санітра - про рекордну гонку Артема Тищенка та стан збірної на ЧС-2023 з біатлону

"Маємо хорошу чоловічу команду". Юрай Санітра - про рекордну гонку Артема Тищенка та стан збірної на ЧС-2023 з біатлону

Ексклюзивно
"Маємо хорошу чоловічу команду". Юрай Санітра - про рекордну гонку Артема Тищенка та стан збірної на ЧС-2023 з біатлону
. Скріншот з відео Дмитра Євенка

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Другий змагальний тиждень на чемпіонаті світу з біатлону відкрила чоловіча індивідуальна гонка. До складу України на цей старт увійшли Артем Тищенко, Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Денис Насико.

Тищенко замінив у складі збірної Артема Приму. Останній у ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт повідомив, що пропустить індивідуальну гонку через застуду. Про заміну у збірній України на третій індивідуальний старт ЧС-2023 з біатлону стало відомо за кілька годин до початку гонки.

Рішення тренера чоловічої збірної України з біатлону Юрая Санітри дало змогу Артему Тищенко взяти участь у другій індивідуальній гонці на чемпіонаті світу, після 44-го місця на ЧС-2022. Дебютний старт у Обергофі 29-річний біатлоніст завершив 12-м. Цим результатом Тищенко оновив власний рекорд на рівні чемпіонату світу та показав другий найкращий результат у кар'єрі.

Читайте також: Артем Тищенко - 12-й в індивідуальній гонці чемпіонату світу з біатлону: результат

Після індивідуальної гонки у Обергофі старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт. Тренер команди прокоментував рекордний виступ Артема Тищенка та результати команди у індивідуальній гонці. Санітра зауважив, що біатлоністи збірної перебувають у хорошій фізичній формі.

  • Про результат Артема Тищенка у індивідуальній гонці

"Вітаю Артема [Тищенка] з виступом. Я щодня говорив йому, що потрібно бути готовим, навіть якщо зранку прийду і розбуджу. Артем показав, що серйозно ставився до підготовки. Лише вчора ввечері дізнався, що буде бігти, але підготувався не тільки фізично, а й психологічно. Це показники того, що знаходиться в дуже хорошому стані. Це його найкращий результат на ЧС. Після сьогодні скажу, що ні в кого не було провалу. Боролися, стріляли гідно".

  • Про склад на естафету

"Трішки починаю боятися складу на естафету. Зараз стільки варіантів у голові, що треба дивитися до кінця і правильно визначити склад. Це показник, що маємо хорошу чоловічу команду на ЧС. Майбутнє чоловічого біатлону перспективне і не треба боятися".

  • Про результати інших біатлоністів у індивідуальній гонці

"По Антону [Дудченко] побачив, що він трішки більше хвилюється, ніж треба. Дуже сильно хоче, а потім робить помилки, яких у нього нема на тренуванні".

"Цимбал на першій стрільбі не справився із ситуацією, бо змінився вітер. Він мав цю інформацію на трасі. Потім підняв упевненість на трасі. Ногами хлопці бігли в секундах. Я вже казав, що велика різниця бігти на початку та вкінці".

"Насико міг стрельнути на нуль. Не пройшов габарит на лежці, маленький габарит стоячи. Показав, що коли в нього є шанс бігти, він концентрується і робить все, щоб був результат. Тому загалом без лідерів команда справилася. Не бачив ще Кубок націй, але, думаю, що втримали десяту позицію. Моя голова налаштована на сингл-естафету".

"Якщо в Підручного не буде проблем, то 100% на сингл-міксті побачимо Підручного".

Читайте також: Дмитро Підручний пропустить індивідуальну гонку на ЧС з біатлону. Планується, що він бігтиме одиночну змішану естафету

Що далі на чемпіонаті світу з біатлону

  • Середа, 15 лютого, 15:30. Жінки, індивідуальна гонка (15 км)
  • Четвер, 16 лютого, 16:10. Одиночна змішана естафета
  • Субота, 18 лютого, 12:45. Чоловіки, естафета (4х7.5 км)
  • Субота, 18 лютого, 16:00. Жінки, естафета (4х6 км)
  • Неділя, 19 лютого, 13:30. Чоловіки, масстарт (15 км)
  • Неділя, 19 лютого, 16:15. Жінки, масстарт (12.5 км)

Чемпіонат світу з біатлону: трансляція

Пряма трансляція усіх гонок чемпіонату світу - на сайті Суспільне Спорт та місцевих каналах Суспільного, а також частина гонок буде доступна на Радіо Промінь. Суспільне Спорт транслюватиме всі гонки на рівні чемпіонату світу з біатлону.

Дивитися біатлон онлайн можна на платформах Суспільного - ексклюзивного транслятора біатлону в Україні.

На початок