Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Буде серйозна боротьба за масстарт". Юрай Санітра - про склад на індивідуальну гонку та другу частину ЧС з біатлону

"Буде серйозна боротьба за масстарт". Юрай Санітра - про склад на індивідуальну гонку та другу частину ЧС з біатлону

Ексклюзивно
"Буде серйозна боротьба за масстарт". Юрай Санітра - про склад на індивідуальну гонку та другу частину ЧС з біатлону
. Фото: Dmytro Yevenko/Biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Перша частина чемпіонату світу з біатлону закінчена. В Обергофі відбулися п'ять гонок: одна змішана естафета, а також чоловічі та жіночі спринти та персьюти.

Другий змагальний тиждень ЧС-2023 розпочнеться з чоловічої індивідуальної гонки. У ній виступлять Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, а також Денис Насико, який дебютує на цьому рівні.

Перед стартом другої частини чемпіонату світу старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому розповів про фізичний стан команди перед гонкою, а також вибір на індивідуальну гонку.

Санітра зауважив, що крім боротьби за подіум в індивідуальній гонці українські біатлоністи намагатимуться також відібратися до масстарту. Майже гарантував собі потрапляння до гонки з масовим стартом біатлоніст Дмитро Підручний (завдяки фінішам на п'ятому та восьмому місцях у спринті та переслідуванні відповідно) - Санітра ж очікує, що й інші біатлоністи спробують зачепитися за кваліфікацію у гонку.

Читайте також: Дмитро Підручний пропустить індивідуальну гонку на ЧС з біатлону. Планується, що він бігтиме одиночну змішану естафету
  • Про стан біатлоністів після двох поспіль гонок на чемпіонаті світу

"Після двох днів хлопці були дуже сильно втомлені. Їм треба добре відпочити. Як я вже казав учора, Підручний завтра відпочиватиме. Є два моменти, які мають вплив на те, що він відпочиватиме: перше - для нього таке навантаження - два дні поспіль старти - трохи [багато], і коліно "сказало своє". Друге - хочу, щоб був добре готовий на сінглмікст, його вважаю №1. Маю ще спортсменів у запасі на цей час - можуть сінглмікст бігти і Цимбал, і Дудченко, і Тищенко, але варіант з Підручним є найкращим".

  • Про склад на індивідуальну гонку

"Що стосується складу, то завтра бігтимуть Дудченко, Цимбал, Прима. Насико теж бігтиме через те, що Тищенко гірше готовий, але дивлюся перспективно на Дениса як на запасного на чоловічу естафету, тому хочу, щоб він бодай пробіг один старт на чемпіонаті світу".

  • Про боротьбу за потрапляння у масстарт

"Завтра у нас буде серйозна боротьба і за масстарт, бо Підручний практично вже у стартлисті, Дудченко має гарну позицію, Цимбал - недалеко від топ-15, що бігтиме масстарт. Впевнений, Прима теж покаже, що фізично дуже добре готовий, якщо впорається зі стрільбою, то в нього теж є шанси [на масстарт]. Це була б фантастика, якби три - у перспективі чотири спортсмени потрапили до масстарту".

"Пропуск тренування Примою? Він не пропускає тренування, лише сьогодні вирішили, що він не стрілятиме, трохи відпочити від стрільби. Він катається на туристичних трасах".

  • Про стан Підручного

"Не хочу робити паніку: нічого страшного. Просто два місяці після операції - всі розуміють, що коліно ще не таке, як треба. Але вже на наступний старт, гадаю, все буде в порядку і Дмитро буде готовий".

  • Чи виступить Дар'я Блашко у наступних гонках ЧС-2023

"Що стосується її [Блашко], то після цього невдалого виступу в спринті вона тут, але, гадаю, що розраховувати на неї на якомусь із стартів дуже складно і нелогічно. Тому вона використовує умови, які є на тренуваннях. Якщо ж у тренера будуть проблеми в естафеті, то не знаю, як вони вирішуватимуть щодо Дар'ї".

Читайте також: Дар'я Блашко, найімовірніше, провела останню гонку на чемпіонаті світу з біатлону: пояснення тренера
  • Про шанси на старт для Артема Тищенка

"Він їхав на цей чемпіонат як шостий запасний. Міг стартувати у будь-якій дисципліні тут, і друге - я хотів, щоб він мав гідне забезпечення перед перспективним стартом на Кубку IBU у Канаді20-26 лютого, а також 27 лютого - 4 березня відбудуться заключні етапи Кубка IBU у Кенморі., де він 100-відсотково виступить".

Чемпіонат світу з біатлону: трансляція

Пряма трансляція усіх гонок чемпіонату світу - на сайті Суспільне Спорт та місцевих каналах Суспільного, а також частина гонок буде доступна на Радіо Промінь. Суспільне Спорт транслюватиме всі гонки на рівні чемпіонату світу з біатлону.

Дивитися біатлон онлайн можна на платформах Суспільного - ексклюзивного транслятора біатлону в Україні.

На початок