Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна визначила склад на чоловічу індивідуальну гонку ЧС-2023 з біатлону: хто в заявці

Україна визначила склад на чоловічу індивідуальну гонку ЧС-2023 з біатлону: хто в заявці

Ексклюзивно
Україна визначила склад на чоловічу індивідуальну гонку ЧС-2023 з біатлону: хто в заявці
. Dmytro Yevenko

Старт гонки 14 лютого - о 15:30 за київським часом.

Збірна України з біатлону визначила склад команди на чоловічу індивідуальну гонку чемпіонату світу. У третьому особистому старті турніру бігтимуть чотири українці.

"Індивідуалку" світової першості пропускатиме капітан команди Дмитро Підручний. Після тривалого відновлення українець два дні поспіль входив до топ-10 особистих гонок ЧС-2023 - у спринті (п'ятий) та переслідуванні (восьмий).

Натомість дебютуватиме на чемпіонатах світу 27-річний Денис Насико. Біатлоніст увійшов до заявки на турнір, проте не брав участі в попередніх стартах через обмежену квоту збірної в чотири спортсмени.

У стартлисті Насико, чинний віцечемпіон України в персьюті, доєднається до співвітчизників Антона Дудченка, Богдана Цимбала та Артема Прими.

Склад України на індивідуальну гонку ЧС-2023 (чоловіки):

  • Артем Прима
  • Антон Дудченко
  • Богдан Цимбал
  • Денис Насико

Дудченко та Цимбал проводять третій чемпіонат світу в кар'єрі. Проте для Цимбала гонка 14 лютого стане дебютною на світовій першості саме у цій дисципліні.

Дудченко раніше змагався в "індивідуалках" чемпіонатів світу, де найкращим результатом українця ставало 45-те місце у 2021 році.

Прима в німецькому Обергофі спробує перевершити власний результат попереднього ЧС-2021, коли українець посів дев'яте місце в індивідуальній гонці та досягнув другого рекордного показника в кар'єрі на цьому рівні (після восьмої сходинки ЧС-2021 в переслідуванні).

Як пояснюють склад у збірній України

Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт розповів, чому Підручний не бігтиме гонку 14 лютого. Та пояснив, як обрав Дениса Насика для дебюту на чемпіонатах світу замість іншого біатлоніста в заявці, Артема Тищенка.

  • Відсутність Підручного:

"Після двох днів хлопці були дуже втомлені. Їм треба добре відпочити. Як я вже казав учора, Підручний завтра відпочиватиме. Є два моменти, які мають вплив на те, що він відпочиватиме: перше - для нього таке навантаження - два дні поспіль старти - трохи [забагато], і коліно «сказало своє». Друге - хочу, щоб був добре готовий на одиночний мікст, його вважаю №1. Маю ще спортсменів у запасі на цей час - можуть [одиночну змішану естафету] бігти і Цимбал, і Дудченко, і Тищенко, але варіант з Підручним є найкращим".

  • Склад на індивідуальну гонку:

"Бігтимуть Дудченко, Цимбал, Прима. Насико теж бігтиме через те, що Тищенко гірше готовий, але дивлюся перспективно на Дениса як на запасного на чоловічу естафету, тому хочу, щоб він бодай пробіг один старт на чемпіонаті світу".

"Завтра у нас буде серйозна боротьба і за масстарт, бо Підручний практично вже у стартлисті. Дудченко має гарну позицію, Цимбал - недалеко від топ-15, що бігтиме масстарт. Впевнений, Прима теж покаже, що фізично дуже добре готовий. Якщо впорається зі стрільбою, то в нього теж є шанси [на масстарт]. Це була б фантастика, якби три [або] в перспективі чотири спортсмени потрапили до масстарту".
  • Початок індивідуальної гонки в Обергофі - о 15:30 за київським часом.

Чемпіонат світу з біатлону: трансляція

Пряма трансляція усіх гонок чемпіонату світу - на сайті Суспільне Спорт та місцевих каналах Суспільного, а також частина гонок буде доступна на Радіо Промінь. Суспільне Спорт транслюватиме всі гонки на рівні чемпіонату світу з біатлону.

Дивитися біатлон онлайн можна на платформах Суспільного - ексклюзивного транслятора біатлону в Україні.

На початок