Миколаївський волонтер розвозить гуманітарну допомогу дітям

Миколаївський волонтер розвозить гуманітарну допомогу дітям

Миколаївський волонтер розвозить гуманітарну допомогу дітям
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Миколаївський волонтер Дмитро Рябченко розвозить гуманітарну допомогу дітям у віддалені села області та в дитячі лікарні. Працює разом з акторами Миколаївського академічного художнього драматичного театру, саме вони роздають подарунки дітям.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

До Миколаївської обласної дитячої лікарні волонтер Дмитро Рябченко разом з актрисою Миколаївського театру 10 лютого привіз подарунки для дітей.

"Ми приїхали сьогодні (10 лютого — ред.) до дитячої обласної лікарні. Ми сконтактували з головним лікарем, нам надали список дітей — хлопчиків та дівчаток. Зараз Олена з театру вже працює, вітає дітей. Сорок шість діток, якщо я не помиляюся", — розповів волонтер Дмитро Рябченко.

Миколаївський волонтер розвозить гуманітарну допомогу дітям
Пакунки з подарунками, які привіз волонтер до лікарні. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Актриса Олена Власова у костюмі казкового персонажа Зайця ходила по палатах інфекційного та хірургічного відділень та роздавала подарунки. Гостинці від волонтерів отримали діти переселенки з Херсонщини Ольги, які перебувають в інфекційному відділенні.

"Лежимо тут два дні, а перебуваємо в гуртожитку, в інтернаті. Саме там живемо. У діток застуда, бронхіт. Він такого просто не бачив, він радіє", — говорить Ольга.

Актриса з подарунком завітала і до чотирирічного Михайлика. За словами мами хлопчика, шостого лютого 2022 року родина потрапила в аварію.

"Синочку чотири рочки, в березні буде п’ять. Ми тут на стаціонарі капаємося. У нас травма голови. Нещодавно поставили пластину в голову. З Михайлом ми кожні три-чотири місяці лягаємо на лікування, щоб він почав ходити, говорити, аби ручка працювала", — розповіла жителька м. Нова Одеса Алла.

Алла говорить, що такі заходи покращують дітям настрій. Подарунок від волонтерів в лікарні Михайлик отримує не вперше.

"Дуже раді, що волонтери допомагають. Ми минулі рази лежали, востаннє восени, то до нас теж приходили волонтери, давали допомогу, гостинці. Дітки дуже раді, що волонтери допомагають", — говорить Алла.

Миколаївський волонтер розвозить гуманітарну допомогу дітям
Хлопчик у лікарні отримав подарунок. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Дмитро Рябченко 10 лютого привіз близько 50 подарунків для дітей у Миколаївську обласну лікарню. Таку ж кількість, каже волонтер, напередодні завіз до дитячої міської лікарні.

"У нас відразу була одна дитяча категорія — це діти від двох до п'яти років, тому що дітей дуже багато. На жаль, ми не можемо охопити усіх. Зараз нам більше допомогають, тому ми працюємо для дітей від двох до десяти років", — говорить волонтер Дмитро Рябченко.

Дмитро каже, що шість місяців допомагає саме дітям Миколаївщини. Подарунки закуповує за допомогою інших волонтерів та іноземних донорів.

"Ось це все, що ви тут бачите, подаровано нам якимись фондами, або нашими колегами волонтерами, або нашими товаришами. Зараз такий формат, що у "Фейсбуці" хтось дивиться наші акції та пише: "Дмитре, заїдьте та заберіть іграшки". Перший раз ми, мабуть, у вересні 2022 року поїхали. Ми зараз працюємо з театром. Дівчата-акторки нам допомагають. Вони переодягаються в казкових персонажів", — розповів волонтер Дмитро Рябченко.

За словами волонтера, він з аніматорами щотижня їздить у деокуповані та віддалені села Миколаївщини з подарунками для дітей. За потреби привозить продуктові набори та засоби гігієни.

Читайте також

Кубометри для громади. На Миколаївщині люди продовжують отримувати дрова від держави

"Миколаївелектротранс" продовжує розвозити очищену воду містом: локації та графік

Як працює філія Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими на Миколаївщині

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок