Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Збірна України визначила склад на жіночий спринт чемпіонату світу з біатлону: хто бігтиме гонку

Збірна України визначила склад на жіночий спринт чемпіонату світу з біатлону: хто бігтиме гонку

Ексклюзивно
Збірна України визначила склад на жіночий спринт чемпіонату світу з біатлону: хто бігтиме гонку
. Дар'я Блашко. Фото: Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Ексклюзивна інформація від журналістів Суспільне Спорт.

Збірна України визначилася зі складом на першу особисту гонку чемпіонату світу з біатлону. Про це повідомляють журналісти Суспільне Спорт з німецького Обергофа.

Чемпіонат світу розпочався змішаною естафетою, Україну представляли у цій гонці Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Дмитро Підручний та Антон Дудченко. Вони фінішували на 10-му місці у гонці.

Читайте також: Збірна України - 10-та у першій гонці чемпіонату світу: результати змішаної естафети

Наступний старт у рамках чемпіонату світу - жіночий спринт. У цій гонці Україна має квоту в чотири біатлоністки, тоді як загалом до заявки команди на турнір увійшли шестеро атлеток.

До складу України на спринт 10 лютого увійшли Олена Білосюк, Дар'я Блашко та Анастасія Меркушина з Юлією Джимою, для яких гонка стане вже другою в Обергофі. Інформацію про це у збірній надали Суспільне Спорт.

Склад України на жіночий спринт ЧС-2023

  • Олена Білосюк
  • Юлія Джима
  • Анастасія Меркушина
  • Дар'я Блашко

Поза складом на гонку залишилися Анна Кривонос та Любов Кип'яченкова. Обидві біатлоністки досі не брали участь у змаганнях чемпіонатів світу та можуть дебютувати на цьому рівні саме в Обергофі.

Перед початком жіночого спринту під питанням залишалася участь у прийдешніх гонках Дар'ї Блашко. Біатлоністка приєдналася до команди після тривалої хвороби, через яку пропустила значну частину змагань у січні та лютому.

"Даша хворіла, мала важкий діагноз. Вчора робили контрольне тренування. Якщо все буде добре, то домовилися з тренерами, що пробіжить спринт. Тоді буде зрозуміло, чи розраховувати на неї в естафеті", - розповідав перед стартом Юрай Санітра, тренер чоловічої збірної, з якою Блашко готувалася до ЧС-2023.

Початок спринту на чемпіонаті світу з біатлону 10 лютого - о 15:30 за київським часом.

Чемпіонат світу з біатлону: трансляція

Пряма трансляція усіх гонок чемпіонату світу - на сайті Суспільне Спорт та місцевих каналах Суспільного, а також частина гонок буде доступна на Радіо Промінь. Суспільне Спорт транслюватиме всі гонки на рівні чемпіонату світу з біатлону.

Дивитися біатлон онлайн можна на платформах Суспільного - ексклюзивного транслятора біатлону в Україні.

На початок