Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Виходимо на оптимальні позиції". Тренер жіночої збірної України – про результат естафети та виступ на етапі в Антгольці

"Виходимо на оптимальні позиції". Тренер жіночої збірної України – про результат естафети та виступ на етапі в Антгольці

"Виходимо на оптимальні позиції". Тренер жіночої збірної України – про результат естафети та виступ на етапі в Антгольці
. Скріншот з відео Дмитра Євенка

Автор коментаря: Дмитро Євенко

Олександр Кравченко поділився враженнями від виступу жіночої команди на останньому етапі Кубка світу перед чемпіонатами світу та Європи.

Жіноча збірна України з біатлону завершила шостий етап Кубка світу-2022/23 в італійському Антгольці найкращим результатом сезону в естафеті. Команда посіла дев'яте місце.

В особистих перегонах найвищі позиції мала Юлія Джима, яка фінішувала 20-ю у спринті та 29-ю – в гонці переслідування.

Крім того, на своєму другому етапі Кубка світу в кар'єрі Олександра Меркушина стала 44-ю та вперше відібралася до гонки переслідування. Утім, у персьюті 18-річна біатлоністка не стартувала, адже розпочала підготовку до Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2023.

Водночас уже другий етап поспіль пропустила Дар'я Блашко. Спортсменка продовжує відновлення після хвороби.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Результати українських біатлоністок та стан команди оцінив старший тренер жіночої збірної Олександр Кравченко.

Читайте також: Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в жіночій естафеті: результат гонки в Антгольці

Що сказав після гонки Кравченко

  • Про виступ у естафеті

"Задоволений результатом. Могли, звісно, ще краще трохи зробити. Аня була на першому етапі: вона давно його не бігала. Але вирішили провести експеримент, поки ще є час до чемпіонату світу. Думаю, що, в принципі, непогано".

  • Про загальні враження від етапу

"Тішить, що потроху дівчата виходять на свій рівень функціональної підготовки. І по стрільбі більш-менш була ситуація. Тож виходимо на оптимальні позиції".

  • Про повернення Дар'ї Блашко

"Думаю, що на Європі ще зарано [їй стартувати]. А щодо чемпіонату світу: будемо дивитися на її стан здоров'я, треба ж буде готуватися. Чи вистачить часу, чи ні – поки однозначно нічого не можу сказати. Хотілося б бачити її на чемпіонаті світу".

Читайте також: "Уже три дні паморочиться у голові". Дар'я Блашко пропускає старти Кубка світу через "суттєві" проблеми зі здоров'ям

Що відомо

  • Чемпіонат Європи-2023 з біатлону відбудеться з 23 до 29 січня у швейцарському Ленцергайде, а чемпіонат світу – з 8 до 9 січня в німецькому Обергофі.
  • Склад жіночої збірної України з біатлону на чемпіонат Європи: хто у заявці.
  • Склад чоловічої збірної України з біатлону на чемпіонат Європи: хто у заявці.
На початок