Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна назвала склад чоловічої команди на першу гонку етапу Кубка світу з біатлону в Антгольці: хто виступить у спринті

Україна назвала склад чоловічої команди на першу гонку етапу Кубка світу з біатлону в Антгольці: хто виступить у спринті

Ексклюзивно
Україна назвала склад чоловічої команди на першу гонку етапу Кубка світу з біатлону в Антгольці: хто виступить у спринті
. biathlon.com.ua

Лідери команди виступлять у спринті вперше з грудня, а Насико – з початку сезону.

Чоловіча збірна України з біатлону назвала склад на першу гонку шостого етапу Кубка світу 2022/23, що відбудеться в італійському Антгольці, – спринт (20 січня). Заявку команди в коментарі Суспільне Спорт повідомив старший тренер збірної Юрай Санітра.

Загалом на етап було заявлено шістьох українських біатлоністів: Артема Приму, Антона Дудченка, Богдана Цимбала, Артема Тищенка, Тараса Лесюка й Дениса Насика. Утім, квота України в цьому сезоні обмежена п'ятьма біатлоністами на одну особисту гонку, тож Цимбал у спринті не стартуватиме. Як стало відомо Суспільне Спорт, спортсменові дали відпочити з розрахунком, що він виступить у естафеті.

У порівнянні з попереднім етапом у Рупольдингу, а також останньою спринтерською гонкою Кубка світу, що відбулася в Поклюці, цього разу не виступить і Руслан Ткаленко.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Склад чоловічої збірної України на спринт в Антгольці

  • Артем Прима, Антон Дудченко, Денис Насико, Тарас Лесюк, Артем Тищенко

У минулому спринті в Поклюці топрезультат показав Артем Тищенко, який посів 30-те місце. З того складу повернеться й Тарас Лесюк. Уперше з грудневого етапу в Ансі виступити в цій дисципліні зможуть лідери команди Артем Прима й Антон Дудченко, які пропускали Поклюку через стан здоров'я. Водночас для Дениса Насика, який тимчасово переходив на рівень Кубка IBU, це буде лише другий спринт сезону Кубка світу: після першого етапу в Контіолагті.

Читайте також: Україна назвала склади команд на останній етап Кубка світу з біатлону перед чемпіонатом Європи: хто в заявці

Що відомо

  • Етап у Антгольці буде останнім перед чемпіонатом світу-2023 у німецькому Обергофі (8-19 лютого), а також передуватиме чемпіонату Європи у швейцарському Ленцергайде (23-29 січня).
  • Після етапу в Рупольдингу чоловіча збірна України зберегла 11-ту сходинку в заліку Кубка націй. В особистому загальному заліку Кубка світу найвище місце посідає Антон Дудченко, який наразі 34-ий у списку.
  • На минулому етапі чоловіча збірна показала топрезультат сезону в естафеті: шосте місце. Саме в цій гонці на трасу після пропуску етапу в Поклюці повернулися лідери Антон Дудченко та Артем Прима, які мали проблеми зі здоров'ям.

Розклад етапу Кубка світу в Антгольці

  • 19 січня (четвер), 15:30. Спринт, жінки (7.5 км)
  • 20 січня (п'ятниця), 15:30. Спринт, чоловіки (10 км)
  • 21 січня (субота), 14:00. Переслідування, жінки (10 км)
  • 21 січня (субота), 16:00. Переслідування, чоловіки (12.5 км)
  • 22 січня (неділя), 12:45. Естафета, жінки
  • 22 січня (неділя), 15:30. Естафета, чоловіки
Читайте також: Стартлист жіночого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Антгольці: коли бігтимуть українки
На початок