Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в чоловічій естафеті: результати гонки в Рупольдингу

Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в чоловічій естафеті: результати гонки в Рупольдингу

Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в чоловічій естафеті: результати гонки в Рупольдингу
. Getty Images

Як виступила українська команда в першій командній гонці після повернення лідерів збірної.

На п'ятому етапі Кубка світу 2022/23 з біатлону в німецькому Рупольдингу відбулася перша командна гонка турніру: чоловіча естафета за участю збірної України.

Цей старт став першим для лідерів української команди – Артема Прими та Антона Дудченка – після їхніх проблем зі здоров'ям і пропуску попереднього етапу в Поклюці. Прима відновився після операції та наслідків коронавірусу, а Дудченко – після хвороби.

Разом із ними до складу ввійшли Денис Насико, який уперше в кар'єрі потрапив до естафетної четвірки на рівні Кубка світу, та Богдан Цимбал.

У попередніх двох естафетах цього сезону чоловіча збірна України посідала 9-те й 12-те місця (у Контіолагті й Гохфільцені).

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Як минула чоловіча естафета

Стартовий етап для України відкривав Артем Прима, для якого це стало першою гонкою за майже місяць. На обох вогневих рубежах біатлоніст використав по одному запасному патрону. Прима виходив з першої стрільби на 18-му місці, проте врешті закінчив етап на 12-ій позиції.

Естафету в Прими прийняв дебютант естафетних гонок Кубка світу Денис Насико. Спортсмен розпочав етап із одним із найшвидших лижних ходів серед учасників: пройшов перше й друге кола з третім і п'ятий результатами відповідно. Як і Прима, Насико припустився по одній хибі на стрільбі. Зі стійки він виходив на дев'ятій позиції, проте під кінець етапу збавив темп: на останньому колі мав уже 18-ий час на трасі й врешті також передав естафету 12-им.

Читайте також: "Увійти до топ-30 - це сильно". Денис Насико - про новий особистий рекорд на етапі Кубка світу в Рупольдингу

На третій етап вийшов Богдан Цимбал. Саме він першим із українців чисто пройшов стрільбу, вибивши всі мішені на лежці. До стрільби стоячи біатлоніст підходив на восьмій позиції. На вогневому рубежі Цимбал відпрацював з шести й спершу опустився на дев'яту позицію, але до передачі естафети зміг відіграти два рядки й підняти команду на сьоме місце. Етап Богдана став найкращим для України: третій показник серед усіх команд.

Останнім на трасу серед українців виходив Антон Дудченко, який змагався вперше в цьому календарному році. На стартовій стрільбі лежачи біатлоніст не влучив останнім пострілом, але закрив мішень додатковим патроном та вийшов зі стрільбища в топ-5. Фінляндія та США, які до цього обходили Україну, заробили по колу штрафу й пропустили "синьо-жовтих" уперед.

Дудченко так само використав один запасний патрон на останній стрільбі стоячи та вийшов на останнє коло на шостій позиції. Наприкінці гонки Україна боролася за квіткову церемонію зі збірною США, яка чисто пройшла фінальну стрільбу, та в підсумку зберегла позицію й фінішувала шостою. Від переможців – збірної Норвегії – Україну відділили 2:06 хвилини.

Востаннє чоловіча збірна України була в топ-6 естафети в минулому сезоні Кубка світу на етапі в Антгольці.

Читайте також: "Це помилка організаторів". Результат першої гонки Кубка світу в Рупольдингу могли скасувати: що сталося

Норвегія тим часом виграла третє поспіль "золото" сезону в чоловічій естафеті, на 20 секунд випередивши Німеччину, яка також незмінно входить до топ-3, попри коло штрафу та сім запасних патронів. На третій позиції фінішувала Франція, що мала ідентичні показники на стрільбі з Норвегією, але поступилася ходом.

Кубок світу 2022/23. Рупольдинг (Німеччина). Естафета (чоловіки)

  1. Норвегія (1+7) 1:10:51.4
  2. Німеччина (0+4) +20.1
  3. Франція (1+7) +55.6
  4. Швеція (1+15) +1:49.3
  5. Італія (0+10) +1:56.8
  6. Україна (0+7) +2:06.8
Читайте також: "У збірній застосовані суворі заходи безпеки". Іван Крулько - про результати України та хвороби у команді
На початок