Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Шосте місце для нас – як перемога". Санітра – про найкращу естафету сезону Кубка світу для чоловічої збірної України

"Шосте місце для нас – як перемога". Санітра – про найкращу естафету сезону Кубка світу для чоловічої збірної України

Ексклюзивно
"Шосте місце для нас – як перемога". Санітра – про найкращу естафету сезону Кубка світу для чоловічої збірної України
. Biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої збірної з біатлону для Суспільне Спорт.

Чоловіча збірна України з біатлону продемонструвала найкращий результат сезону Кубка світу в естафетах, посівши шосте місце на етапі в німецькому Рупольдингу. До цього в сезоні команда мала 9-ту й 12-ту позиції в Контіолагті та Гохфільцені відповідно.

Ця естафета відзначилася поверненням на трасу лідерів збірної Артема Прими й Антона Дудченка, які пропускали попередній етап за станом здоров'я. Дебютував у командній гонці на рівні Кубка світу Денис Насико. Водночас найкращий результат продемонстрував Богдан Цимбал, який ввійшов до топ-3 найкращих за показниками на третьому етапі.

Читайте також: Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в чоловічій естафеті: результати гонки в Рупольдингу

Загалом за гонку Україна використала сім додаткових патронів: по одному на кожній стрільбі, крім лежки Цимбала, та виграла боротьбу з США за шосту позицію. "Синьо-жовті" поступилися лідерам – непереможній у цьому сезоні збірній Норвегії – 2:06 хвилини.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Після гонки успішний виступ чоловічої української команди в коментарі Суспільне Спорт оцінив старший тренер збірної Юрай Санітра.

Що сказав Юрай Санітра

"Хлопці молодці, впоралися, – відреагував на результат наставник. – Прима біг востаннє 18 грудня, Дудченко також ще в цьому році [не виступав]. Чекали, що покаже Насико, – молодець, друге коло пробіг з Тар'є [Бьо] в одному темпі, зі стрільбою впорався. Цимбал показав себе так, як хочемо його бачити в кожному старті: практично не програв лідерам секунд. Ну, а Антон вже кандидат на останній етап – добре впорався зі стрільбою, швидко закривав мішені".

"Ще немає оптимальної форми, як би того хотілося, але шосте місце для нас – це як перемога, – додав Санітра. – Загалом атмосфера дуже гарна в команді після індивідуальної гонки. Хлопці, які приїхали з Обертілліаха [Прима та Дудченко], додали трохи оптимізму, свіжості. Всі перед стартом відчували, що є шанс, і використали цю можливість на 100%".

"З Підручним будемо у медалях? Підручний, гадаю, теж радіє за команду, за цей результат. Бо ми – одна команда", – зазначив тренер.

Що далі

  • 14 січня (субота), 15:25. Естафета, жінки (4х6 км)
  • 15 січня (неділя), 13:30. Масстарт, чоловіки (15 км)
  • 15 січня (неділя), 15:45. Масстарт, жінки (12.5 км)
Читайте також: "Трішки не відійшла від хвороби". Анна Кривонос прокометувала свою найкращу гонку на етапах Кубка світу з біатлону
На початок