Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Один українець фінішував у топ-30 спринту на етапі Кубка світу у Поклюці за відсутності лідерів збірної: результати

Один українець фінішував у топ-30 спринту на етапі Кубка світу у Поклюці за відсутності лідерів збірної: результати

Один українець фінішував у топ-30 спринту на етапі Кубка світу у Поклюці за відсутності лідерів збірної: результати
. biathlon.com.ua/Dmytro Yevenko

Як виступили українські біатлоністи в першій чоловічій гонці року на рівні Кубка світу.

Услід за жіночим спринтом на четвертому етапі Кубка світу 2022/23 з біатлону в словенській Поклюці відбулася й перша спринтерська гонка 2023 року серед чоловіків. Попри те, що Україна має квоту з п'яти біатлоністів, збірна на цьому старті була представлена лише чотирма біатлоністами.

Склад чоловічої команди зазнав значних змін: серед біатлоністів, які виступили у спринті на попередньому етапі в Ансі, в Поклюці змагався лише один: Богдан Цимбал. Збірна залишилася без лідерів. Артем Прима пропускає цей етап через відновлення після травми й коронавірусу. Через хворобу не вийшли на старт і Антон Дудченко та Віталій Мандзин.

Читайте також: Антон Дудченко та Віталій Мандзин пропустять етап Кубка світу з біатлону в Поклюці: у чому причина

Натомість до команди повернувся Тарас Лесюк, який пропускав етап у Ансі через проблеми зі здоров'ям. Дебютували в цьому сезоні Кубка світу Артем Тищенко та Руслан Ткаленко.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Як минула спринтерська гонка чоловіків

Гонку для української команди відкрив Богдан Цимбал, який посів 44-те місце у спринті на попередньому етапі в Ансі. Його найкращим результатом була 36-та позиція в Контіолагті. Цимбал припустився по одній хибі на обох вогневих рубежах та в підсумку фінішував із відставанням 3:16 хвилини від переможця, норвежця Йоганнеса Бьо.

Другим на старт вийшов Тарас Лесюк, який увійшов до топ-40 сринту на першому етапі в Контіолагті. Йому також не вдалося чисто пройти стрільбу: після хиби лежачи українець додав ще два штрафні кола після стійки. У першій гонці після повернення Лесюк програв лідеру 3:35 хвилини.

Найкращий результат серед українців показав Артем Тищенко, якого викликали до команди з Кубка IBU. Третій представник збірної безпомилково подолав обидва вогневі рубежі та майже на хвилину випередив Цимбала. Після виходу з першої стрільби українець майже впродовж усієї гонки тримався в топ-30 і врешті завершив гонку на цій позиції. Таким чином він єдиний з українців увійшов до залікової зони.

Гірший дебют у сезоні Кубка світу видався в Руслана Ткаленка, який виходиав на трасу останнім з українців. Біатлоніст заробив найбільшу кількість штрафних кіл з команди, не закривши по дві мішені на кожній стрільбі.

Таким чином до гонки переслідування відібралися двоє з чотирьох українських біатлоністів: Артем Тищенко та Богдан Цимбал, який зачепився за 59-ту позицію. Лесюк (68-ме місце) й Ткаленко (80) – поза кваліфікацією.

Тим часом Йоганнес Бьо виграв четвертий поспіль спринт цього сезону, тоді як на другій позиції фінішував його брат Тар'єй, який поступився йому 48.1 секунди. Для Тар'єй Бьо це перша медаль сезону в особистих перегонах. Повністю норвезький подіум замкнув Штурла Леґрейд, який удесяте поспіль фінішував на подіумів в цьому сезоні.

Кубок світу 2022/23. Поклюка (Словенія). Чоловіки, спринт

  1. Йоганнес Бьо (Норвегія, 1+0) 23:55.9
  2. Тар'єй Бьо (Норвегія, 0+0) +48.1
  3. Штурла Леґрейд (Норвегія, 1+0) +55.6
  4. Бенедикт Долль (Німеччина, 0+1) +1:03.3
  5. Міхал Крчмарж (Чехія, 0+0) +1:03.9
  6. Томмазо Джакомель (Італія, 0+2) +1:09.5

...

  • 30. Артем Тищенко (Україна, 0+0) +2:18.9
  • 59. Богдан Цимбал (Україна, 1+1) +3:16.5
  • 68. Тарас Лесюк (Україна, 1+2) +3:35.4
  • 80. Руслан Ткаленко (Україна, 2+2) +4:15.5
  • Антон Дудченко (Україна) – не стартував
На початок