Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Артем Тищенко та Руслан Ткаленко дебютують у сезоні Кубка світу в Поклюці: стартлист чоловічого спринту

Артем Тищенко та Руслан Ткаленко дебютують у сезоні Кубка світу в Поклюці: стартлист чоловічого спринту

Артем Тищенко та Руслан Ткаленко дебютують у сезоні Кубка світу в Поклюці: стартлист чоловічого спринту
. Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Усього на 10-кілометрову дистанцію виходитимуть п'ятеро українців.

Четвертий етап Кубка світу з біатлону в словенській Поклюці в п'ятницю, 6 січня, продовжить чоловічий спринт. Участь у гонці візьмуть п'ятеро українців.

Етап у Поклюці пропускає Артем Прима. Наприкінці минулого року лідер команди повідомив у коментарі Суспільне Спорт, що не встигає відновитися до змагань у Словенії через проблеми зі здоров'ям.

Читайте також: Збірна України з біатлону внесла зміну у склад чоловічої команди на етап Кубка світу в Поклюці

У заявці Приму замінив Артем Тищенко, що досі в сезоні 2022/23 змагався на міжнародному рівні на етапах Кубка IBU у шведському Ідре та італійському Ріднау. Для 29-річного біатлоніста виступ у Поклюці стане дебютним на рівні Кубка світу цього сезону й першим від січня 2022-го, коли той брав участь в індивідуальній гонці в Антгольці.

Іншим дебютантом сезону на рівні Кубка світу в складі збірної стане Руслан Ткаленко. 30-річний біатлоніст так само проводив сезон на Кубку IBU, де його найкращим результатом стало 10-те місце "індивідуалки" в Ідре.

У заявці на спринт Тищенко й Ткаленко приєдналися до Богдана Цимбала і Тараса Лесюка, що розпочнуть гонку в першій стартовій групі, а також Антона Дудченка, який стартуватиме одним з останніх - 85-м.

Склад збірної України на спринт у Поклюці

  • 32. Богдан Цимбал
  • 35. Тарас Лесюк
  • 42. Артем Тищенко
  • 66. Руслан Ткаленко
  • 85. Антон Дудченко

Лідер загального й спринтерського заліків Йоганнес Бьо вийде в першій групі - під 31-м номером. Норвежець Стурла Легрейд і француз Емільєн Жаклен, що посідають інші місця в топ-трійці заліку TotalScore, також бігтимуть у стартовій групі - під 29-м і 37-м стартовими номерами відповідно.

Що відомо

  • Старт чоловічого спринту в Поклюці 6 січня - о 15:20 за київським часом.
  • Етап у Словенії - перший у календарному році - стартував у четвер з жіночого спринту. Найкращий результат сезону серед українських біатлоністок за його підсумками показала Юлія Джима.
Читайте також: Юлія Джима показала найкращий результат українок у сезоні Кубка світу в спринті в Поклюці: результат
  • Найрейтинговішим українцем після трьох етапів Кубка світу в загальному заліку змагань залишається Антон Дудченко - 31-ше місце. На дві позиції він випереджає в рейтингу іншого українця Артема Приму.
На початок