“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку для підлітків

“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку для підлітків

“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку для підлітків
. Суспільне Кропивницький

Кропивницька письменниця Вікторія Семененко готує до виходу книжку для підлітків “Сестрині секрети”. Сподівається, що побачить її цього року: "Текстова частина уже готова, вона писана ще до війни і буде друкуватися у Харкові". Нині письменниця готує обкладинку. Для цього провела кастинг на участь у фотосесії.

Вікторія Семененко — кропивницька письменниця, аудиторія котрої, здебільшого, жінки середнього віку. Нова книга авторки розрахована на читача підліткового віку. Книга має назву “Сестрині секрети”. Головні герої — три сестри, одна з котрих пересувається на інвалідному візку. Це книга про перші дівочі уявлення про кохання і про сприйняття навколишнього світу через власні переживання і проблеми.

Обкладинка — це обличчя книги. Вона повинна бути магнітом, притягувати читачів, вважає письменниця. "В цій книзі я хотіла привернути увагу саме підлітків. Проблема інвалідності може стосуватися кожного. І мені важливо, щоб будь-яка дівчинка розуміла, що ця проблема може статися з будь-ким. Тому дівчата, які зараз фотографуються для обкладинки, пройнялися цією темою, розуміють наскільки важливо і відповідально її просувати далі у суспільстві".

“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку про інвалідність для підлітків
“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку про інвалідність для підлітків. Суспільне Кропивницький

Вікторія Семененко отримувала заявки на участь у фотосесії від дівчат, а також писали їх батьки. Обирала з понад 50 претендентів. "Складно було обрати. Оскільки я автор книги, то я знаю кожну героїню, який характер я вкладала у неї, як вона зовнішньо виглядає. Саме цими критеріями керувалася, коли обирала".

Олександра Проценко участь у фотосесії бере вперше. "Я дуже люблю фотографуватися, тому для мене це було круто. Ми з дівчатами одразу познайомилися, зблизилися, нам було легко працювати разом. Я вже чекаю, щоб вийшла книга, я вже її прочитала".

Дизайнерка книги фотографиня Олена Непотенко розповіла, з Вікторією Семененко співпрацює не вперше. "Для обкладинки — це мій перший досвід, але мої фотографії для її книг вже використовувались. Зараз я роблю обкладинку як дизайнер. Перед зйомкою прочитала книгу, щоб розуміти, як зробити кадр. Мені було важливо передати моделей не як особистості, а як персонажів".

Читайте також

  • "Ми почали вигравати інформаційну війну". Письменник Андрій Бондар зустрівся з кропивничанами
  • Спортсмен, військовий, блогер. Кропивничанин збирає гроші для сил оборони, спілкуючись з росіянами
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок