Працевлаштують 200 людей. На Кіровоградщині херсонське швейне підприємство відкриє виробництво

Працевлаштують 200 людей. На Кіровоградщині херсонське швейне підприємство відкриє виробництво

Працевлаштують 200 людей. На Кіровоградщині херсонське швейне підприємство відкриє виробництво
. Facebook швейної фабрики "Вид"

У Світловодську Кіровоградської області запрацює швейне виробництво з Херсонщини. Працевлаштують 200 людей. Що шитимуть та яку зарплатню пропонують, розповів Суспільному директор швейної компанії Ярослав Скрипник.

Підприємство працює на ринку легкої промисловості більше десяти років. Їх замовники – силові структури України. Одяг відшивали на шести підприємствах Херсонської області. "Після того, як Російська Федерація напала на нашу країну, у нас не було доступу до підприємств. Ми переїхали на Черкащину", – розповідає Ярослав Скрипник.

За три місяці роботи в Черкаській області запрацювали три фабрики компанії. Тепер хочуть створити ще одну – у Світловодську. "Тобто сама компанія релокована, а підприємство в Кіровоградській області створюватимемо "з нуля", – уточнює директор підприємства.

Компанія має давні виробничі контакти в легкій промисловості, в тому числі за кордоном, тому з війною ланцюги постачання не перервались – тканину і фурнітуру мають.

Для фабрики завозять нове обладнання та найматимуть нових працівників. "Це буде підприємство повного циклу. Тобто 200 чоловік – це і керівники виробництва, майстри, технологи, розкрійники, механіки – увесь перелік промислових спеціальностей". Мінімальна заробітна плата на підприємстві буде 12 тисяч гривень, каже Ярослав Скрипник.

З підбором персоналу допомагає Світловодська філія обласного Центру зайнятості. Ярослав Скрипник зустрівся з потенційними працівниками – на зустріч прийшли 60 швачок. У центрі зайнятості також підібрали декілька варіантів приміщення для фабрики.

Підприємство почне роботу за місяць. Ярослав Скрипник говорить, в планах відкрити підприємство в Олександрії Кіровоградської області. Це станеться, якщо знайдуть потрібних працівників.

За його словами, підприємства у Кіровоградській області працюватимуть і після відновлення виробництва у Херсоні. "Звільнили Херсон, ми вдячні нашій армії, будемо відновлювати роботу підприємств. Чекаємо, поки буде електроенергія, вода. Поки що заїхати в Херсон неможливо, тому що ідуть розмінування. Як тільки будуть умови, звісно, будемо запускати Херсон".

Як відбувається взаємодія роботодавця із центром зайнятості

Начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям обласного Центру зайнятості Наталя Борисова розповіла, роботодавець подає відповідну форму, в якій зазначені спеціалісти, яких він шукає. Запит відображається у системі, яку бачать по всій Україні. Спеціалісти Центру зайнятості опрацьовують їх і направляють людей, які шукають роботу, до роботодавця.

На одну вакансію у Центрі зайнятості нині претендує 11 чоловік. Середня зарплата по області пропонованих вакансій за 11 останніх місяців – дев'ять - дев'ять з половиною тисяч гривень.

З початку року працевлаштували майже 10 тисяч людей. Звернулись до Центру майже 20 тисяч безробітних.

У Кропивницькому втричі зменшилася кількість вакансій, які безробітним пропонують у центрі зайнятості. Це у порівнянні з минулим роком/

Читайте також

  • Щоб нове місто стало твоїм. Подружжя зі сходу України відновлює бізнес у Кропивницькому
  • "Головне – мир, а все інше наживемо". Переселенці з Миколаївської області відкрили мініпекарню на Кіровоградщині

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок