"Треба бути вдячними за цей сезон". Людмила Кіченок оцінила дебют на Підсумковому турнірі та виступи у 2022 році

"Треба бути вдячними за цей сезон". Людмила Кіченок оцінила дебют на Підсумковому турнірі та виступи у 2022 році

Ексклюзивно
"Треба бути вдячними за цей сезон". Людмила Кіченок оцінила дебют на Підсумковому турнірі та виступи у 2022 році
. Людмила Кіченок. Фото: Jimmie48

Ексклюзивний коментар української тенісистки після виступу на Підсумковому турнірі.

У Сполучених Штатах закінчився Підсумковий турнір-2022 серед жінок. Вісім топтенісисток, а також вісім найкращих тандемів змагалися за перемогу у одиночному та парному турнірах.

Серед учасниць Підсумкового турніру-2022 була й представниця України. Людмила Кіченок стала першою українською тенісисткою з часів незалежності, яка взяла на ньому участь у парному турнірі (виступала з латвійкою Єлєною Остапенко).

Читайте також: "Аж мурашки по шкірі". Тенісистка Людмила Кіченок - про потрапляння на WTA Finals

На Підсумковому турнірі Кіченок та Остапенко здобули лише одну перемогу на груповій стадії. Однак цього результату виявилося достатньо, щоб продовжити боротьбу за трофей у плей-оф.

Зрештою, українсько-латвійському тандему не вдалося стати переможницями турніру. У півфіналі Кіченок та Остапенко програли чемпіонкам WTA Finals-2021 Барборі Крейчиковій та Катержині Сіняковій. Які, у свою чергу, поступилися у фіналі Вєроніці Кудерметовій та бельгійці Елізі Мертенс.

Читайте також: Визначилися чемпіонки жіночого Підсумкового турніру з тенісу: хто здобув одиночний та парний титули

Після закінчення Підсумкового турніру Людмила Кіченок дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому розповіла про емоції від дебютного виступу на WTA Finals.

Кіченок визнала, що має "цікаві" відчуття від результату на Підсумковому турнірі попри три поразки у чотирьох зіграних матчах. Але задоволена тим, що у підсумку їй вдалося дійти до півфіналу.

  • Про відчуття від участі на Підсумковому турнірі

"Чесно кажучи, у мене такі цікаві відчуття, бо я вперше грала у такому форматі. Ти програєш, але у тебе є ще шанси вийти до півфіналу. Чесно кажучи, ми на це не сподівалися, коли програли перші два матчі, але далі так склалося, що вийшли. Прикро, що програли, це були не наші найкращі матчі у цьому сезоні. Але це теніс, це гра, і треба буде вдячними за цей сезон, що ми закінчили рік у топ-8 найкращих команд світу".

Кіченок
AP Photos
  • Про травму перед стартом Підсумкового турніру
"Було трохи прикро, що у перші дні травмувала м'яз тут. Не могла повноцінно тренуватися, але грала з тейпом, і все було нормально. Але це трохи завадило повноцінно тренуватися і робити те, що ми хотіли".
  • Як оцінює результат на Підсумковому турнірі

"Звісно, було дуже прикро програти у підгрупі два матчі. І у півфіналі у нас також були деякі шанси, які ми втратили. Але я маю пишатися, що ми закінчили цей рік у топ-8 команд світу".

Що відомо

  • Людмила Кіченок - 30-річна українська тенісистка з Дніпра.
  • У 2022 році Людмила Кіченок разом з Єлєною Остапенко стали переможницями турнірів WTA у Бірмінгемі та Цинциннаті. Ще один титул вона здобула у парі з сестрою Надією Кіченок - у Талліні.
  • Крім перемог на турнірах WTA, Людмила Кіченок також двічі виходила у півфінал на турнірах Грендслем: на Ролан Гарросі та Вімблдоні (обидва рази - у парі з Єлєною Остапенко).
  • Загалом на рахунку Кіченок вісім трофеїв на парних турнірах WTA. 2022 рік став найуспішнішим у кар'єрі української тенісистки.
  • В оновленому рейтингу WTA Людмила Кіченок займає дев'яте місце, покращивши положення на одну позицію у порівнянні з попереднім.
  • Людмила Кіченок - одна з трьох тенісисток у складі збірної України на матч Кубка Біллі Джин Кінг проти Японії, який відбудеться 11-12 листопада.
Читайте також: Даяна Ястремська не зможе зіграти за збірну України в матчі Кубка Біллі Джин Кінг проти Японії: у чому причина
На початок