"Аж мурашки по шкірі". Тенісистка Людмила Кіченок - про потрапляння на WTA Finals

"Аж мурашки по шкірі". Тенісистка Людмила Кіченок - про потрапляння на WTA Finals

Ексклюзивно
"Аж мурашки по шкірі". Тенісистка Людмила Кіченок - про потрапляння на WTA Finals
. Jimmie48

Ексклюзивний коментар Людмили Кіченок для Суспільне Спорт.

Україна уперше в історії буде представлена на підсумковому тенісному турнірі сезону, WTA Finals, у парному розряді. Людмила Кіченок у тандемі з латвійкою Єленою Остапенко достроково потрапили у топ-8 найкращих за набраними очками у сезоні та відібралися до турніру.

Упродовж року Кіченок/Остапенко набрали уже 3655 очок, вони разом також зіграють на турнірі в мексиканській Ґвадалахарі перед грою на Підсумковому турнірі. За сезон Кіченок/Остапенко здобули кілька трофеїв, доходили до півфіналу турнірів Гренд слему.

Читайте також: Людмила Кіченок - перша українка часів незалежності, що відібралася на парний Підсумковий турнір WTA

Загалом Людмила Кіченок буде лише другою українкою, яка зіграє на WTA Finals - в одиночному розряді до цих змагань відбиралася Еліна Світоліна, одного разу ставала чемпіонкою турніру.

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Людмила Кіченок розповіла про емоції після виходу на Підсумковий турнір, згадала як стежила на цих змаганнях за Світоліною та оцінила свій виступ у сезоні.

  • Емоції після офіційного оголошення про потрапляння на WTA Finals

"Звісно, ми десь знали, що потрапляємо на Підсумковий турнір. Але коли це стало офіційно, то мені почали приходити повідомлення, мене усі вітають. Це дуже приємно, що я буду представляти Україну на таких престижних змаганнях. Звісно, це велика честь для мене.

Коли я чую, що вперше представлю нашу країну в парному розряді там, то в мене аж мурашки по шкірі. Відчуття дуже приємні. Буду намагатися зіграти якнайкраще, звісно, буду робити все, що можу".

  • Про готовність виступати на WTA Finals

"На такому турнірі більше відіграє роль моральний стан. Це кінець сезону і всі вже втомлені. Мотивація, звісно, буде великою, але те, що накопичилося за сезон є у всіх. Незважаючи на це, будемо грати на максимум".

  • Про форму наприкінці сезону

"Зараз дуже важко було, бо події, які відбуваються в Україні дуже вибивають з колії. Але я намагаюся знайти сили, щоб працювати далі та грати. Треба знаходити резерви та мотивацію.

Перед переїздом до Мексики я тиждень перебувала в Каліфорнії. Почуваюся нормально, але тут в Мексиці висота 1500 метрів, тому на перших тренуваннях буду розуміти, чи вплинула вона. Але думаю, що все буде добре".

  • Загальна оцінка сезону
"Цей сезон найкращий для мене. Я ніколи не піднімалася так високо в рейтингуЛюдмила Кіченок йде на 10-му місці у світовому рейтингу, по ходу сезону була на 9-му місці. і ніколи не грала на Підсумковому турнірі WTA".
  • Про те, як стежила за Світоліною на Підсумкових

"Я дуже добре пам’ятаю, коли Еліна виграла Підсумковий турнір у Сингапурі. Тоді ми з сестрою Надією грали другий за рангом Підсумковий турнір в китайському Жухаї, і ми виграли теж. Ми вітали одне одного, було дуже приємно. Тому добре розумію ці відчуття. Дуже були раді за Еліну. Сподіваюсь, що й зараз вийде непогано представити нашу країну.

Хочу подякувати своїй команді, яка весь цей рік працювала зі мною. Вони зробили великий внесок. Також хочу подякувати своєму хлопцю, який не є моїм тренером, але він теж тренує і дуже мені допомагав протягом всього року. Його внесок у цей успіх теж дуже великий".

"Я на 800% була впевнена, що якщо мені запропонують, то я буду грати. Це залежало від розкладу, зокрема й Підсумкового турніру в Далласі. Але все складається добре і я готова грати. Все супер. Я ще не бачила склад японської збріної, але ми маємо свою дуже сильну збірну. Тому вважаю, що ми можемо перемагати у цьому матчі та можемо зробити все для цього".

Що відомо

На початок