Жителям громади на Кіровоградщині лісництво протягом місяця відмовляє в купівлі дров – голова громади

Жителям громади на Кіровоградщині лісництво протягом місяця відмовляє в купівлі дров – голова громади

Жителям громади на Кіровоградщині лісництво протягом місяця відмовляє в купівлі дров – голова громади
. Суспільне Кропивницький

Протягом місяця не можуть купити дрова в Знам'янському лісництві жителі Суботцівської громади Кропивницького району. Їм у цьому відмовляють, розповів Суспільному голова громади Андрій Борідченко. Вважає, дрова не продають, бо він не погодив санітарну рубку дерев. У чому причина, дізнавалось Суспільне.

Ірині Мінаковій у Знам’янському лісництві відмовили у купівлі дров: "Написали заяви – нам відмовили. З якої причини – нам відповіли, що наша Суботцівська рада забезпечила людей дровами. Заяви нам повернули".

Протягом трьох тижнів з заявами про те, що в лісництві відмовили продавати дрова, звернулись 20 людей, розповів голова Суботцівської громади Андрій Борідченко. Вважає, лісівники відмовляють, бо він не дав дозвіл на санітарну рубку дубів у лісі за селом Богданівка. Його площа 130 гектарів.

Жителям Суботцівської громади на Кіровоградщині відмовляють у купівлі дров у Знам'янському лісництві
Ліс за селом Богданівка. Суспільне Кропивницький

"Перше звернення надійшло з обласного департаменту екології, – розповів Андрій Борідченко. – До нього була прикладена заявка на проведення санітарної рубки в межах державного заказника "Чорноліський". Наша відмова була на підставі того, що у заявці було вказано 5 900 кубів лісу санітарної рубки, мені це здалося занадто".

Проєкт на надання дозволу у санітарній рубці дерев, датований 28 вересня 2022 року, розробив обласний департамент екології. Чи не вбачають порушень у рубці лісу, керівник департаменту В’ячеслав Дубровський погодився розповісти після інформаційного запиту. Суспільне направило його 1 листопада 2022 року, чекаємо відповідь.

Заступник начальника обласного управління лісового господарства Олег Середюк сказав, що пакет документів підготовлений, як того вимагає закон. "Міністерство екології розглянуло і погодило ліміт".

Олег Середюк пояснив, затримка з продажем дров жителям Суботцівської громади пов’язана зі збільшенням попиту. "Цьогоріч він перевищує можливості з заготівлі вдвічі. Їм не відмовляли у купівлі дров, просто їм пропонували купувати дрова в інших лісництвах. Наразі рубки розпочалися і процес реалізації дров піде активніше щодо жителів Суботцівської громади".

Говорить, цього тижня люди зможуть купити дрова у "Чорноліському лісгосп".

Читайте також

  • Жителі Кіровоградщини можуть перетворити сухе листя на добриво – інструкція Держпродспоживслужби
  • "Додаю його, коли готую морозиво та плов". Жителька Кіровоградщини вирощує вдома шафран
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок