В Олександрії на Кіровоградщині під час марафону зібрали гроші на три тепловізори для військових

В Олександрії на Кіровоградщині під час марафону зібрали гроші на три тепловізори для військових

В Олександрії на Кіровоградщині під час марафону зібрали гроші на три тепловізори для військових
. Ілюстративне фото: Суспільне

У місті Олександрія Кіровоградської області під час марафону "Захисник баче – москаль скаче" зібрали 123 861 гривню на допомогу Збройним силам України. Його влаштував Олександрійський координаційний центр волонтерів, сказала його керівниця Ірина Кабанова.

Тривав марафон тиждень. Найбільше грошей вдалося зібрати 14 жовтня у День захисників та захисниць України. Волонтери осередку влаштовували виставки. Зокрема показували та продавали картини олександрійських художників, які віддали свої роботи безплатно, та уламки військової техніки, яку передали захисники.

"Звідти вдалося зібрати 16 та 5 тисяч відповідно. А ще у палаці культури "Світлопільський" зробили костюм Бавовнятка. Він ходив по місту та фотографувався з людьми. Так зібрали 2 540 гривень".

Також 14 жовтня влаштовували благодійний оналайн-аукціон, де продавали твори мистецтва, які приносили олександрійці. Це зокрема картини, вишивка, хустки. За зібрані гроші купили три тепловізори. Два з них вже відправили військовим, що на Херсонщині. Наступне, на що збиратимуть – дрон Mavic 3.

В Олександрії під час марафону зібрали гроші на три тепловізори для військових
Хустки, рушники та картини, які передали олександрійці для благодійного онлайн-аукціону. Фото Ірини Кабанової

"Списки від військових надходять щохвилини. Багато всього треба. За останні три місяці ми купили антидронову рушницю яка коштувала 430 тисяч, купили два дрони, вони вже працюють. Купляємо рації, прилади нічного бачення".

Що відомо

В олександрійському координаційному центрі волонтерів на Кіровоградщині продавали розмальовані дітьми синьо-жовті прапори. Гроші з продажу витратили на потреби армії.. Їх розмальовували вихованці місцевої дитячої художньої школи. На них зображені кордони України, Тарас Шевченко, соняхи та птахи.

Читайте також

  • Утеплюють на зиму. У Кропивницькому шиють термобілизну, шапки та рукавиці для бійців
  • На Кіровоградщині відкрили пам'ятну дошку загиблому бійцеві
  • Жителька Кіровоградщини понад пів року не могла забрати тіло чоловіка з окупованої території.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок