"Місто на хвилі". Миколаївські яхтсмени вибороли призові місця на Чемпіонаті України з вітрильного спорту

"Місто на хвилі". Миколаївські яхтсмени вибороли призові місця на Чемпіонаті України з вітрильного спорту

"Місто на хвилі". Миколаївські яхтсмени вибороли призові місця на Чемпіонаті України з вітрильного спорту
Миколаївські яхтсмени на чемпіонати в Тернополі. 06.10.2022. Фото: Микола Бойко/Facebook

У місті Тернопіль з другого до шостого жовтня тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юніорів. У змаганнях миколаївські спортсмени зайняли призові місця.

Про це кореспондентам Суспільного розповів тренер обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву (ОСДЮСШОР) з вітрильного спорту "Обласний яхт-клуб" Віталій Поставчук.

За словами Віталія Поставчука, протягом 2022 року підготовки практично не було. Літом зробили збори у місті Южне, де на ставку займались кілька днів. Від початку змагань в хлопців багато чого не виходило, каже тренер.

"Потрібно "прирулитися", на яхті потрібно увесь час займатися. Тому відразу були не дуже в добрій формі. Під час регати додавали майстерності, це видно за їх результатами. І якщо на перших стартах були останні та передостанні, то наприкінці фінішували серед лідерів. Після перших поразок хлопці не впали духом і довели таки, що Миколаїв — це "Місто на хвилі", — сказав Віталій Поставчук.

У класі Ilca 7Ilca 7 — клас перегонових швертботів міжнародного класу відповідає "Лазер-Стандарт". Екіпаж — 1 людина у віковій категорії 2002-2003 ріку народження Даніїл Рябов зайняв перше місце, в абсолютному заліку в Данила — друге місце.

Артем Гудима отримав друге місце у віковій категорії 2002-2003 та третє — в абсолютному заліку.

В підгрупі Ilca 6Ilca6 — за міжнародною класифікацією відповідає "Лазер-Радіал" має абсолютно такий самий корпус, як і "Лазер-Стандарт", з тією лише відмінністю, що його щогла нижча, а вітрило трохи менше — 5,76 м² проти 7,06 м² у стандарту. Сергій Поставчук у віковій категорії 2004-2005 років виборов друге місце, а у загальному заліку був третім. Максим Єпішев, також у віковій категорії 2004-2005, отримав третє місце, в загальному заліку — четверте.

Артем Гудима та Даніїл Рябов вихованці Миколаївської обласної школи вищої спортивної майстерності — тренер Павло Бондар.

Сергій Поставчук та Максим Єпішев вихованці ОСДЮСШОР з вітрильного спорту "Обласний яхт-клуб". Спортсменів тренують Віталій Поставчук та Микола Бойко.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок