В Німеччині критикують главу МЗС за заяви про підтримку України незалежно від думки виборців

В Німеччині критикують главу МЗС за заяви про підтримку України незалежно від думки виборців

В Німеччині критикують главу МЗС за заяви про підтримку України незалежно від думки виборців
. Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, фото: AP

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазнала критики у політичних колах країни після того, як заявила, що має намір підтримувати Україну незалежно від настроїв німецьких громадян.

"Можу пообіцяти народу України: ми підтримуємо вас і будемо підтримувати стільки, скільки потрібно, що б не думали мої німецькі виборці", — сказала Бербок під час міжнародної конференції "Форум 2000" у Празі 31 серпня.

Після цього лідерка крайньої правої "Альтернативи для Німеччини" Аліс Вайдель у Twitter закликала до відставки Бербок, написавши, що "будь-хто, хто ігнорує інтереси німецьких виборців, не має обіймати міністерські посади".

Глава ХДС (Християнсько-демократичний союз Німеччини) Норберт Рьоттген також розкритикував Бербок, заявивши, що її слова є зайвим "бутафорським героїзмом", адже більшість німців готові продовжувати підтримувати Україну.

"Демократичні політики повинні намагатися переконати інших хорошими аргументами, а не дурницями", — написав він.

Водночас представник відділу стратегічних комунікацій МЗС Німеччини Петер Птассек написав, що змонтоване відео з виступу Бербок є дезінформацією, що поширюється і навмисне підсилюється проросійськими акаунтами.

Що відомо

  • Німеччина в найближчі тижні передасть Україні "нову суперсучасну зброю". Про це виступаючи у Карловому університеті у Празі повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц.
  • До цього Шольц заявив, що Німеччина не вагалася, чи підтримувати Україну зброєю у боротьбі з Росією. Він також зазначив, що ФРН відправляє в Україну новітню зброю, частини з якої поки немає навіть на озброєнні Бундестагу.
  • Міністерка закордонних справ Німеччина Анналена Бербок також заявляла, що в разі необхідності Німеччина готова підтримувати Україну в її боротьбі проти російського вторгнення "до тих пір, поки це необхідно".

Читайте також

Німеччина не послабить санкції проти РФ навіть через енергетичні проблеми взимку — Бербок

Глава МЗС Кулеба зустрівся з міністеркою закордонних справ Німеччини Бербок. Про що говорили

На початок