Глава МЗС Кулеба зустрівся з міністеркою закордонних справ Німеччини Бербок. Про що говорили

Глава МЗС Кулеба зустрівся з міністеркою закордонних справ Німеччини Бербок. Про що говорили

Глава МЗС Кулеба зустрівся з міністеркою закордонних справ Німеччини Бербок. Про що говорили
. Зустріч голови МЗС України Дмитра Кулеби та міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок у Празі 31 серпня, фото: twitter.com/DmytroKuleba

Сьогодні 31 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Празі зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок: сторони зокрема обговорили восьмий пакет санкцій ЄС, візові обмеження для росіян та подальші постачання зброї для України.

Про це очільник українського МЗС повідомив у Twitter.

"Російський енергетичний шантаж є частиною її війни з Європою, і на нього необхідно відповісти сильною та єдиною європейською відповіддю", — написав також Кулеба.

Водночас Бербок, як передає кореспондент Суспільного, за підсумками зустрічі заявила, що зараз Європі в першу чергу потрібна солідарність в питаннях енергетики.

Читайте також: "Газпром" призупиняє прокачування газу "Північним потоком" — ЗМІ

"Ми можемо бути сильними разом у цей час, але лише якщо ми мислимо на європейському рівні, а не якщо ми знову потрапляємо в національні мушлі равликів", — сказала вона.

Голова МЗС Німеччини також наголосила, що загалом європейці зараз повинні разом готуватися до наступних місяців і, можливо, навіть до наступних років "жорстокої загарбницької війни в Україні".

Читайте також: Віцепрезидент ФРН висловився за відкриття "Північного потоку-2". Як відреагували в Німеччині та в Україні

"Якщо ми об’єднаємося в знак солідарності, Європа є гігантом", — додала Бербок.

Що відомо

  • Питання військової підтримки Україні обговорять сьогодні міністри оборони і закордонних справ країн Євросоюзу. Зокрема, йтиметься про запровадження місії високого рівня підготовки української армії, перед зустріччю у Празі повідомив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Читайте також

У Празі міністри ЄС обговорять створення військової тренувальної місії для українців — Reuters

Чехія запропонує ЄС скасувати спрощену видачу віз росіянам і білорусам — ЗМІ

"Не думаю, що ця ідея матиме необхідну одностайність" — Боррель про заборону віз в ЄС для всіх росіян

На початок