Німеччина не послабить санкції проти РФ навіть через енергетичні проблеми взимку — Бербок

Німеччина не послабить санкції проти РФ навіть через енергетичні проблеми взимку — Бербок

Німеччина не послабить санкції проти РФ навіть через енергетичні проблеми взимку — Бербок
. Фото: МЗС ФРН

Німеччина не планує скасовувати чи послабляти антиросійські санкції в енергетичному секторі навіть на тлі проблем, які можуть з’явитися у зимовий період.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на конференції FORUM 2000 у Празі.

"Ми стикаємося зараз із зимовим періодом. На нас чекає виклик як для демократичних політиків. Люди підуть на вулиці і скажуть: "Ми не можемо сплачувати ціни за енергетику". І я відповім: "Так, я знаю, і ми допоможемо вам соціальними заходами", але я не збираюся казати: "Гаразд, тоді ми скасуємо санкції проти Росії", — заявила посадовиця.

Бербок запевнила, що Німеччина продовжить підтримувати Україну.

"Це означає, що санкції залишатимуться й в зимовий час, навіть якщо це вимагатиме жорсткої політики", — наголосила міністерка.

За її словами, відтак Європа потребує пошуку рішень, які допоможуть збалансувати соціальні ефекти запроваджених антиросійських санкцій,

"Це інша частина цієї війни — гібридної війни. Друга стратегія — це розколоти наші демократії, кажучи, що бідні люди були залишені без уваги. Ні, ми залишаємося солідарними з кожним у наших країнах, так само як ми залишаємося солідарними з кожним в Україні", — підсумувала Бербок.

Що відомо

  • У червні російський газовий монополіст "Газпром" заявив, що скорочує постачання природного газу по газопроводу "Північний потік-1" на 40%.
  • З 11 по 21 липня "Північний потік" зупиняли на профілактику, яка включала тестування механічних компонентів та систем автоматизації. У ЄС побоювалися, що Росія може продовжити планове технічне обслуговування, щоб ще більше обмежити постачання газу до Європи.
  • 25 липня російський газовий монополіст "Газпром" заявив, що зупинить експлуатацію турбіни Siemens на компресійній станції "Портова", яка забезпечує прокачування газу "Північним потоком-1", задля ремонту.
  • 27 липня "Газпром" скоротив постачання газу "Північним потоком-1" до рівня не вище 20% від його пропускної спроможності. Постачання становитиме не більше 33 мільйонів кубометрів щодобово за планового обсягу 167 мільйонів.
  • 31 серпня "Газпром" почав зупиняти прокачування газу "Північним потоком" через планові профілактичні роботи на єдиному робочому газоперекачувальному агрегаті, що залишився. Якщо несправностей не знайдуть, його знову запустять 3 вересня.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 189. Текстовий онлайн

На початок