"Вийшла набагато зліші". Центральні блокувальники України прокоментували свою гру та перемогу над Тунісом

"Вийшла набагато зліші". Центральні блокувальники України прокоментували свою гру та перемогу над Тунісом

Ексклюзивно
"Вийшла набагато зліші". Центральні блокувальники України прокоментували свою гру та перемогу над Тунісом
. Максим Дрозд у матчі за Україну, фото: volleyballworld.com

Ексклюзивні коментарі волейболістів збірної України для Суспільне Спорт.

Збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті світу-2022 з волейболу. У матчі другого туру групового етапу українська команда розбила Туніс з рахунком 3:0 - 25:21, 25:19 та 25:15.

Одну з найважливіших ролей у цій перемозі зіграли два центральні блокувальники - Юрій Семенюк та Максим Дрозд. Вони набирали свої очки як в атаці, так і в блоці, і на подачі. Після гри Семенюка та Дрозда виділяв головний тренер збірної України Уґіс Крастіньш.

Читайте також: Збірна України здобула надважливу перемогу над Тунісом на ЧС-2022 з волейболу: турнірна таблиця

Загалом за матч Юрій Семенюк набрав 11 очок - 4 в атаці, 4 на подачі (ейсами) та 3 на блоці. У Максима Дрозда теж 11 очок - 6 на блоці та 5 в атаці.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Семенюком та Дроздом про їх враження від гри проти Тунісу одразу після поєдинку.

  • Юрій Семенюк
"Вийшли набагато зліші після матчу з сербами, бо ми [тоді] досить добре виступали. У нас не було іншого виходу [у матчі проти Тунісу] - тільки їм не дати шансів взагалі нічого зробити. Тому ми добре налаштувалися на гру, боролися один за одного, показали командну гру і виграли. Своє завдання виконали", - поділився емоціями Семенюк.

У відповідь на запитання про домінування блоку, Юрій сказав, що для цього йому треба передивитися матч.

"Блок виносив? Не знаю, треба подивитися, передивитися що і як. Ми ж не все заблокували, вони багато забили, між рук багато забивали. Треба менше в тренажерку ходити", - сказав Юрій.

Щодо готовності відновитися до третього матчу проти Пуерто-Рико, то на думку Юрія Семенюка дві доби на відновлення достатня кількість часу.

"Мені день вистачає [на психологічне відновлення]: був день трауру після сербів, але як бачите вийшов і все нормально. Мені було важко після сербів, чогось я відходив день мінімум", - резюмував Семенюк.

  • Максим Дрозд
"У цілому враження позитивні, виграли. Перша перемога на чемпіонаті світу - дуже важливо. Трохи не сподобалася перша партія, бо довго розкачувалися, але під час гри набрали свій темп гри, зрозуміли, що можемо спокійно з ними грати і виграли", - сказав Дрозд.

На трибунах в Катовіце Максима підтримували рідні. Центральний блокувальник сказав, що старається абстрагуватися і не звертати увагу на тих, хто на трибунах. Але це все одно приємно.

"Батьки на трибунах? Я давно волейболом займаюся, стараюся абстрагуватися, хто на трибунах і де граємо, це ніяк не впливає. Але всередині глибоко приємно, що батьки прийшли подивитися. Їм сподобалося, мені сподобалося, всі задоволені результатом цього матчу - дуже добре", - заявив Дрозд.

Огляд матчу Україна - Туніс

Де дивитися ЧС-2022 з волейболу?

На груповій стадії ЧС-2022 Суспільне покаже повністю матчі групи України. Усі шість поєдинків дивіться на сайті Суспільне Спорт, окрім того матчі збірної України також будуть доступні на Youtube-каналі Суспільне Спортта регіональних телеканалах Суспільного.

Починаючи зі стадії плей-оф, Суспільне Спорт транслюватиме усі поєдинки чемпіонату світу з волейболу. Стежити за ними ви можете на сайті Суспільне Спорт.

На початок