Збірна України здобула надважливу перемогу над Тунісом на ЧС-2022 з волейболу: турнірна таблиця

Збірна України здобула надважливу перемогу над Тунісом на ЧС-2022 з волейболу: турнірна таблиця

Збірна України здобула надважливу перемогу над Тунісом на ЧС-2022 з волейболу: турнірна таблиця
. FIVB

Перша перемога за 24 роки.

Збірна України з волейболу здобула першу перемогу на чемпіонаті світу-2022. У другому турі українські волейболісти здолали одного з лідерів - команду Тунісу.

Україна розпочала чемпіонат світу з волейболу з поразки над Сербією з рахунком 0:3. І підходила до матчу на третій позиції - після сербів та Тунісу, які обіграли Пуерто-Рико.

Читайте також: Україна зіграла на ЧС з волейболу уперше за 24 роки: емоції від гри, коментарі та підтримка фанів. Репортаж з Катовіце

Матч проти Тунісу був надважливим для України у контексті боротьби за прямий вихід у плей-оф. У разі перемоги над прямими конкурентами саме "синьо-жовті" ставали б головними претендентами на другу позицію.

Перед матчем головний тренер збірної України Угіс Крастіньш відзначав, що бажання перемогти Туніс "буде найбільшим" для його команди. І з цим завданням "синьо-жовті" впоралися.

У першому сеті Україна здобула вольову перемогу. Програючи на старті з різницею -3, українці змогли переломити хід зустрічі, і у підсумку виграти партію з результатом 25:21.

На відміну від гри проти Сербії, Україна краще виглядала і на подачах, і за кількістю блоків. У другому сеті "синьо-жовті" збільшили свою перевагу над Тунісом: вже на старті заволоділи перевагу і у підсумку реалізували її з різницею у шість очок.

А у третьому сеті Україна взагалі йшла на розгром. 18 з 25 розіграшів закінчувалися на користь "синьо-жовтих", завдяки чому вони претендували на перемогу за підсумками трьох партій.

Зрештою, Україна закінчила третю партію з розгромною перемогою. І здобула першу перемогу за 24 роки на чемпіонатах світу.

Найрезультативнішим гравцем матчу став капітан збірної України Олег Плотницький. Він набрав 13 очок, чотири - завдяки ейсам.

Волейбол. Чемпіонат світу-2022. Група А, другий тур

Україна - Туніс 3:0 (25:21, 25:19, 25:15)

Завдяки перемозі Україна вийшла на друге місце у групі. В активі у українців та тунісців по одній перемозі, однак "синьо-жовті" мають перевагу за особистими зустрічами.

Турнірна таблиця групи А

  1. Сербія - 2 перемоги (2 матчі), 6 очок (6:0 різниця сетів)
  2. Україна - 1 (2), 3 (3:3)
  3. Туніс - 1 (2), 3 (3:3)
  4. Пуерто-Рико - 0 (2), 0 (0:6)

Що відомо

  • До плей-оф чемпіонату світу з волейболу пройдуть топ-2 з кожної групи, а також чотири найкращі команди, які фінішують на третьому місці.

Що далі

  • Середа, 31 серпня, 18:30. Сербія - Туніс
  • Середа, 31 серпня, 21:30. Україна - Пуерто-Рико

Де дивитися ЧС-2022 з волейболу?

На груповій стадії ЧС-2022 Суспільне покаже повністю матчі групи України. Усі шість поєдинків дивіться на сайті Суспільне Спорт, окрім того матчі збірної України також будуть доступні на Youtube-каналі Суспільне Спорт та регіональних телеканалах Суспільного.

Починаючи зі стадії плей-оф, Суспільне Спорт транслюватиме усі поєдинки чемпіонату світу з волейболу. Стежити за ними ви можете на сайті Суспільне Спорт.

На початок