У Кропивницькому гуманітарний центр для переселенців переїжджає

У Кропивницькому гуманітарний центр для переселенців переїжджає

У Кропивницькому гуманітарний центр для переселенців переїжджає
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому гуманітарний центр, який працює на базі трьох шкіл, переїжджає. Допомагати переселенцям почав з початку вторгнення Росії в Україну. За цей час центр переїжджає вдруге. Суспільне дізнавалось, чому.

Перевезти речі допомагають містяни. Богдан Пономарьов приїхав з Рубіжного чотири місяці тому. Відтоді допомагає у гуманітарному центрі.

"Ми фасуємо продуктові набори, реєструємо людей, видаємо допомогу, як харчі, так і засоби гігієни. Також матраци, подушки – все те, що потрібно на даний час для переселенців".

У Кропивницькому переїжджає гуманітарний центр, який працює на базі трьох шкіл
Приміщення їдальні технічного університету, куди переїжджає Центр. Суспільне Кропивницький

Поки переїжджають, допомогу переселенцям не припиняють видавати. З початку вторгнення Росії в Україну, центр відвідали 50 тисяч людей, розповіла його координаторка Інга Дуднік.

"По плану з 1 вересня у школах планують розпочатися офлайн-заняття. Тому поєднувати роботу навчального закладу та гумцентру, куди приходять щодня майже три сотні людей, небезпечно. Міська рада знайшла для нас приміщення – це їдальня університету".

Площа приміщення, яку виділили для центру – тисяча квадратних метрів. За словами Інги Дуднік, безкоштовно користуватись ним зможуть до 1 грудня. З комунальними платежами, сподіваються, допоможе міська рада.

"Приміщення відключене від центрального опалення. Тут є електрика та вода. Наразі ми укладаємо угоду на вивезення сміття і будемо розуміти ціну питання".

У Кропивницькому переїжджає гуманітарний центр, який працює на базі трьох шкіл
Нове приміщення гуманітарного центру. Суспільне Кропивницький

Їдальня, де буде центр, не працює від початку коронавірусного карантину, розказав проректор Олександр Левченко.

"Все що там було, ми залишаємо для безкоштовного користування. Єдине, що ми просили – це компенсувати оплату за комунальні витрати. Нині не можемо взяти на себе ці витрати. Тому ми підписали угоду з гуманітарним центром, де вони гарантують, що оплачуватимуть за споживання електрики та води".

Олександр Левченко вважає, що сусідство з гуманітарним центром не заважатиме навчанню. Чи буде оплачувати комунальні послуги, міськрада вирішує.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок