Протиповітряна оборона збила ракету на межі Миколаївської і Кіровоградської областей

Протиповітряна оборона збила ракету на межі Миколаївської і Кіровоградської областей

Доповнено
Протиповітряна оборона збила ракету на межі Миколаївської і Кіровоградської областей
. Ілюстративне фото: УНІАН

1 липня о 05:20 українська протиповітряна оборона збила ракету, яка впала на межі Миколаївської та Кіровоградської областей. Про це Суспільному розповіла помічниця голови військової адміністрації Кіровоградщини Інна Примак.

Приблизно о 5:20 в Первомайському районі стався сильний вибух. Про це розповів начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій Саковський. З його слів, триває пошукова операція щодо встановлення точного місця вибуху. Це інформація на 7:30.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім сказав, що спрацювала протиповітряна оборона, вражена ракета впала на межі з Кіровоградською областю. На 8:20 тривають пошуки місця падіння.

У Кіровоградській області о 05:20 повітряної тривоги не було.

Вибух чули у селищі Побузьке Голованівського району на Кіровоградщині, розповіла перша заступниця селищного голови Оксана Петрук. За її словами, він був такої сили, що дрижчали вікна. Пошкоджень через це в селищі немає. "Вибух був схожий на те, як щось вибухає від газу. Люди по-різному реагували. Хто зрозумів, що це ракета – злякалися".

Що відомо

  • З початку повномасштабного вторгнення це десята спроба російських військ обстріляти території Кіровоградської області.
  • 26 лютого ексголова обласної військової адміністрації Марія Чорна поінформувала, що о 05:00 на території аеродрому Канатове у Кропивницькому районі увімкнули сигнал тривоги. Аеродром не обстрілювали, був вибух у полі.
  • 12 березня російські війська обстріляли ракетами Канатове. Повітряна тривога тривала маже три години. Внаслідок авіаудару загинули семеро військових.
  • 8 квітня з акваторії Чорного моря російські військові нанесли два ракетні удари по території Кіровоградської та Одеської областей. В обох випадках цілями були об’єкти критичної інфраструктури. Загиблих не було.
  • 15 квітня о 22:26 ракетного удару завдали по аеродрому цивільної авіації в Олександрії. Загинули шестеро військових.
  • 21 квітня в небі над Кіровоградщиною українська протиповітряна оборона збила дві російські ракети.
  • 3 травня ракета влучила в інфраструктурний об'єкт на території Долинської громади.
  • 4 травня ракета поцілила в інфраструктурний об’єкт за межами Кропивницького. Внаслідок влучання ракети ніхто не загинув і не травмувався.
  • 15 травня під час повітряної тривоги на території Кіровоградської області, яка тривала майже дві години, сили протиповітряної оборони збили російську ракету над Олександрійським районом.
  • 23 травня українська протиповітряна оборона збила російську ракету над селом Ганнівка Новоукраїнського району.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок