"Українці борються і за свою культуру": співорганізатор благодійного концерту в Кропивницькому

"Українці борються і за свою культуру": співорганізатор благодійного концерту в Кропивницькому

"Українці борються і за свою культуру": співорганізатор благодійного концерту в Кропивницькому
. Гурт Efir

У Кропивницькому під час благодійного концерту гратимуть місцеві гурти "Cardio" та "Efir". Гроші, які збиратимуть під час концерту, витратять на купівлю оптичних приладів для української армії, розповів співорганізатор виступу, музикант групи "Efir" Євген Скрипник.

Концерт відбудеться у місцевому Дендропарку о 18:00. Музиканти намагаються всіма можливими силами й способами сприяти перемозі України, говорить Євген Скрипник. "Збираємо гроші для волонтерської організації Krop:hub – люди, які дуже-дуже багато роблять, щоб допомогти нашим військовим, підтримати наших хлопців і дівчат, які воюють. Готівкові пожертвування, які будуть зібрані у скриньку, передамо цій організації.

Разом з тим ми пам'ятаємо, – каже музикант, – що зараз ми боремось за нашу культуру, ідентичність, історію і також за нашу музику. На сцені працюватимуть два гурти – "Efir" з авторською музикою і гурт "Cardio", який виконуватиме кавери на відомі українські пісні. Обидва гурти місцеві, переконаний, що буде драйвово та яскраво".

Організація виступу – спільна ініціатива музикантів. "Ми відпрацювали фестиваль "Всупереч війні", згодом зустрілись з Віталієм Маслюковим – бас-гітаристом групи "Cardio", і поговорили, що такі виступи було б добре організовувати. Ми дякуємо тим людям, які нам надали сцену та звукове обладнання".

Концерт можна дивитись на платформі YouTube

Мета збору — три тепловізори Pulsar та п'ять приладів нічного бачення, розповідає співзасновниця волонтерського руху Krop:hub Катерина Колтунова. Це коштує 315 тисяч гривень. Один такий прилад може зберегти життя від сотні до тисячі військових.

Довідково: про актуальні потреби волонтерського центру Krop:hub можна дізнатись на їх сторінках у Facebook та Instagram

Гроші на купівлю оптичних приладів для української армії збирали й минулими вихідними, розповіла Катерина Колтунова. Під час відкриття простору Міr 2.0. працювали б'юті-куточки, де плели патріотичні коси, проводили благодійні аукціони (продавали уламки від снаряду, який влучив в Харківське трамвайне депо та поштові марки, які вказують відомий напрямок російському кораблю), виступали танцювальні та музичні колективи (зокрема оркестр Сил Спеціального Призначення), завершував програму співак-фіналіст "Голосу країни" та національного відбору "Євробачення 2020" Khayat.

Читайте також: "Повернутися на Кіровоградщину – правильне рішення". Андрій Хайат про волонтерство та нові пісні

Під час відкриття простору Міr 2.0. зібрали 68860 гривень.

У Кропивницькому відбудеться
Відкриття літнього майданчика простору Міr 2.0. Катерина Колтунова – зліва. Фото Олександра Майорова

Що відомо

Під час благодійного забігу, який відбувся у Денропарку 21 травня, для купівлі турнікетів для військових української армії зібрали 22 тисячі гривень. Подію організував вимушений переселенець з Маріуполя до Кропивницького тренер Олександр Луговий.

У Кропивницькому відбудеться
Забіг у Дендропарку 21 травня, Олександр Луговий – справа. CBN

Читайте також

  • Театр імені Марка Кропивницького 28 травня відновлює показ вистав. Які спектаклі готують
  • Не вистачає помічників, поменшало надходжень на рахунки, менше приносять гуманітарної допомоги, запаси на складах вичерпуються. Про це говорять представники громадських організацій та гуманітарних центрів Кропивницького, з якими поспілкувалися журналісти Суспільного. Психолог Андрій Фоменко вважає, причина у тому, що українці виснажені.
  • Приїхала провідати, потрапила на власне весілля. У Кропивницькому одружилась пара львів'ян
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок