Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук уперше з'явився на публіці після повномасштабного вторгнення РФ: фото

Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук уперше з'явився на публіці після повномасштабного вторгнення РФ: фото

Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук уперше з'явився на публіці після повномасштабного вторгнення РФ: фото
. ФК "Зєніт"

Тимощук святкував перемогу "Зєніту" в чемпіонаті Росії.

Колишній гравець збірної України з футболу Анатолій Тимощук уперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого з'явився на публіці.

Попри військову агресію РФ, Тимощук продовжив співпрацю з російським клубом "Зєніт" як тренер-асистент. Футболіст з'явився на матчі команди проти "Локомотіва", за підсумком якого "Зєніт" учетверте поспіль завоював титул чемпіонів Росії.

На фото й відео видно, як Тимощук із ентузіазмом святкує перемогу своє нинішньої команди, а також обіймається з гравцями й представниками керівництва клубу.

тимощук
Тимощук разом із головою Ради директорів "Зєніта" Єлєною Ілюхіною. ФК "Зєніт"

Уже понад два місяці українець не коментує війну Росії проти України та не висловлює власної позиції. Через його мовчання в березі 2022 року Тимощука довічно позбавили права на будь-яку футбольну діяльність в Україні, виключили з офіційного реєстру гравців збірних УАФ, а також забрали українську тренерську ліцензію та всі титули й медалі чемпіонату, Кубка й Суперкубка України.

Крім того, 30 березня, в день народження Тимощука, Луцька міська рада відібрала в нього звання "Почесного громадянина міста Луцьк" за те, що той "не зупинив свою співпрацю з футбольним клубом країни-агресора" та замовчував свою позицію щодо війни Росії проти України.

Читайте також: "Спаси Херсон від українських ракет". Український гімнаст опублікував допис про обстріли міста Україною

Що відомо

  • В українському футболі Тимощук виступав з 1995 до 2007 років: за луцьку "Волинь" та донецький "Шахтар". За ці команди він провів 393 матчі, забивши 47 голів.
  • Тимощук в Україні виграв сім титулів: три чемпіонати, три Кубки, а також один Суперкубок України (всі – у складі "Шахтаря").
  • Після завершення співпраці з "Шахтарем" Тимощук виступав у російському "Зєніті" та німецькій "Баварії", де, окрім перемог у внутрішніх турнірах, ще й здобув два євротрофеї: Кубка УЄФА та Ліги чемпіонів. Закінчив кар'єру гравця Тимощук у складі казахстанського "Кайрата".
  • "Зєніт", як і інші російські клуби, отримав бан від ФІФА та УЄФА через повномасштабну війну РФ проти України та нині не має права виступати в міжнародних змаганнях під їхньою егідою.
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 67. Текстовий онлайн
На початок