Анатолія Тимощука позбавили звання "Почесного громадянина Луцька" за відсутність позиції щодо війни

Анатолія Тимощука позбавили звання "Почесного громадянина Луцька" за відсутність позиції щодо війни

Анатолія Тимощука позбавили звання "Почесного громадянина Луцька" за відсутність позиції щодо війни
. AP

Про це оголосили в день народження українського ексгравця.

Колишнього футболіста збірної України, а нині одного з тренерів російського клубу "Зєніт", Анатолія Тимощука позбавили звання "Почесного громадянина міста Луцьк". Про це на офіційному сайті повідомляє Луцька міська рада.

Раніше Тимощук уже отримав покарання за відсутність позиції щодо повномасштабного вторгнення Росії в Україну від Української асоціації футболу. Гравця довічно позбавили права на будь-яку футбольну діяльність в Україні, виключили з офіційного реєстру гравців збірних УАФ, а також забрали українську тренерську ліцензію та всі титули й медалі чемпіонату, Кубку й Суперкубку України;

Читайте також: УАФ офіційно покарала Анатолія Тимощука, заборонивши займатися футбольною діяльністю в Україні

Цього разу на відсутність позиції та продовження роботи в Росії відреагували й на малій батьківщині спортсмена – в його рідному місті Луцьку, де той народився й розпочинав кар'єру в клубі "Волинь".

"У час, коли Україна потерпає від військової агресії Росії, Анатолій Тимощук не зробив жодної публічної заяви з цього приводу та не зупинив свою співпрацю з футбольним клубом країни-агресора, – заявили в Луцькій міській раді. – Таким свідомим вибором [він] продовжує працювати на окупантів та дискредитує високе звання "Почесний громадянин міста Луцьк".

За позбавлення Тимощука цього звання проголосували 35 депутатів міськради.

Що відомо

  • В українському футболі Тимощук виступав з 1995 до 2007 років: за луцьку "Волинь" та донецький "Шахтар". За ці команди він провів 393 матчі, забивши 47 голів.
  • Тимощук в Україні виграв сім титулів: три чемпіонати, три Кубки, а також один Суперкубок України (всі – у складі "Шахтаря").
  • Після завершення співпраці з "Шахтарем" Тимощук виступав у російському "Зєніті" та німецькій "Баварії", де, окрім перемог у внутрішніх турнірах, ще й здобув два євротрофеї: Кубка УЄФА та Ліги чемпіонів. Закінчив кар'єру гравця Тимощук у складі казахстанського "Кайрата".
  • 30 березня – того ж дня, коли Луцька міська рада опублікувала заяву, – Тимощуку виповнилося 43 роки.
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну. День 35. Текстовий онлайн
На початок