Дві третини дітей виїхали разом з родинами з Миколаєва — начальниця управління охорони здоров’я Шамрай

Дві третини дітей виїхали разом з родинами з Миколаєва — начальниця управління охорони здоров’я Шамрай

Дві третини дітей виїхали разом з родинами з Миколаєва — начальниця управління охорони здоров’я Шамрай
. Іграшка на місці обстрілу. Фото: УНІАН

Станом на 29 квітня у Миколаєві залишились 33 відсотки дітей від кількості, що були зареєстровані в амбулаторіях міста до 24 лютого. Решта виїхали з міста. Про це свідчать дані з медичних закладів.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай.

За словами Ірини Шамрай, кожен центр надання медичної допомоги веде облік дітей, які залишились у місті.

"Є центри, де із 93-х діточок віком до року залишилося три-чотири дитини, із 362-х залишилося 17 дітей до року. Тобто багато виїжджають, особливо родини з маленькими дітками, адже всі ці бомбардування, повітряні тривоги, ракетні небезпеки дуже погано психологічно впливають на маленьких миколаївців", — сказала Ірина Шамрай.

Зі слів Ірини Шамрай, усіх онкохворих пацієнтів обласної дитячої лікарні, що базується у Миколаєві, із початком бойових дій евакуювали до західних областей України, а звідти їх направили закордон для подальшого лікування.

"Зверталося до нас багато волонтерів, які хотіли допомогти в евакуації поранених. Також ми з ними співпрацювали, евакуація через абсолютно легальні фонди, ми їх перевіряли, оскільки відповідаємо за пацієнта. Це відбувалося виключно за бажання пацієнта, безпека на період поїздки і супровід", — розповіла Ірина Шамрай.

Читайте також: "Це мій спосіб допомогти місту": у Миколаєві волонтери допомагають годувати домашніх та покинутих тварин"

Станом на 29 квітня у місті немає дефіциту вакцин для планових щеплень дітей, окрім вакцин БЦЖБЦЖ (лат. BCG), скорочення від Бацила Кальметта-Герена (лат. Bacillus Calmette-Guérin) — вакцина для щеплення проти туберкульозу. Входить до переліку основних лікарських засобів ВООЗ. та проти гепатиту В для пологових будинків. Надходження препаратів розподіляють між медзакладами в залежності від потреби. Решта вакцин, зі слів Ірини Шамрай, є.

"Всю вакцинацію дітям здійснюємо, але кількість дітей, які залишилися в місті, мала. Навіть коли приїжджали фахівці від міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» і відвідали найвіддаленішу амбулаторію загальної практики сімейної медицини, то там були діти, які отримували планову вакцинацію", — розповіла Ірина Шамрай.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок